Wednesday, June 5, 2013

Finjakke

Den här stickningen har visst blivit helt obloggad! Konstigt, för jag har instagrammat flera bilder av den :). 
Det ska bli en kofta till Astrid i mönstret Finjakke, och i Pickles Merino tweed (dubbel tråd). Jag gillar den här strukturen skarpt, vevstrikk heter den på norska men jag vet inte alls vad den heter på svenska. Vävstickning? Eller något helt annat? Lätt och rolig är den i alla fall! 

10 comments:

Anna Martina said...

Ser jättefin ut, och jag bara älskar den färgkombinationen!

En mor said...

Ja, vävstickning kallas det och det blir så otroligt vackert!

Helga said...

Oj det var häftigt!

Helena said...

!

Monstermønster said...

Nydelig! Digger struktur i strikk!

Em said...

Hej Clara,
vilka fantastiska stickprojekt du tillverkat! Jag tänkte kolla en grej med dig, när du gör dina egna mönster använder du dig då av något dataprogram eller penna och papper? Funderar nämligen på vad som är smidigast...

annasaviga said...

Den är så fin! Har stått på min sticklista ett tag nu, till äldsta sonen. Man faller verkligen pladask för det mönstret.

Sandra Em said...

Kan inte du tipsa om vad du tycker är de bästa garnaffärerna i GBG? Stickningen är verkligen jättefin! Älskar hur vävstickning ser ut och känns.

Clara said...

Em: Jag ska nog skriva ett blogginlägg om hur jag gör, får en del frågor om det. Det är nämligen ett väldigt vanligt program jag använder: Paint! Tro´t eller ej :). Om man zoomar in på maxnivår och klickar i grid lines så kommer ett utmärkt rutmönster fram, sen är det bara att klicka i färger. Jag håller dock på att lära mig Indesign för att kunna göra mönster där, då går det lättare att kombinera med sticksymboler.

Sandra Em: Ja det ska jag såklart göra! Det var ett bra tag sen jag skrev om garnaffärer och det är säkert en del som ska till gbg i sommar och vill besöka garnaffärer.

maria carlander said...

Men du vad fint det blir! Jag är lite svag för de där två färgerna och garnerna tillsamman :)