Tuesday, October 29, 2013

Ambitiös provlapp


Det här är nog den ambitiösaste provlappen jag gjort. Men jag resonerade som så att om jag nu ska sticka en kofta på stickor 2.5 då är det rätt värt att göra en provlapp och faktiskt bli nöjd över färgvalet. Tanken var att det skulle bli en Ursula, men efter lite funderande har jag kommit fram till att den får vänta. Den skulle bli fin, men inte tillräckligt fin för att stickas på stickor 2.5mm. Om/när jag stickar den kommer den bli i den nedersta blå, vitt och brunt. Tror det skulle bli fint och lite gammaldags, samtidigt som det inte känns riktigt 100% rätt det heller. Bäst att den får vila i tanken lite till. 

Jag fick i alla fall öva på att virka kanten på en steek och klippa upp! Jag använde Tålamodspåsens beskrivning och det var ju faktiskt hur lätt som helst. Om det varit en riktig kofta skulle jag nog sytt en zickzack för säkerhets skull, men det verkar hålla rätt bra. 

Jag lätt Astrid testa hållbarheten. Det håller bra kan jag meddela! Och för att få tid till att virka och klippa lät jag henne riva ur hela innehållet i min garderob (färgglada mönstrade kläder kan underhålla länge) så nu ska jag nog ta och städa upp där.

8 comments:

Jennie said...

Fantastiskt vilket mönster och fina färger tycker jag! Men jag vet inte om jag nånsin kommer stå ut med att sticka ett helt plagg på stickor 2,5mm.. Vore hur fint som helst, men..men.. tänk om det skulle bli fel :S

Kat Linn said...

Väldigt övertygande hållbarhetstest, inget daltande där!

metamorphosis said...

Ja du, ibland kan det vara värt lite extra städande om det gör att det ges tid till pyssel!

...och jotack! Det var nog dem mest ambitiösa provlappen jag träffat på!

Helga said...

Snyggt var det iaf! :) Det var den länken jag letade efter när jag skulle klippa upp senast och inte hittade.. Men det gick ju bra ändå. Hade nog inte vågat klippa utan att sicksacka dock :p

Karin (Knitting Cookie) said...

Jag som tycker att provlapp är stickningens svar på gnälliga barn, är så imponerad av din provlapp.
Smart hållbarhetstest också ��

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=bnYjXff0y8U
Om nån nyinspirerad behöver handfasta tips kan denna rekommenderas!

Anonymous said...

Helt klart ambitiös provlapp, men även jättefin. Det är något med klara färger tillsammans med grått alltså.
//Karin

Ester said...

Tjusig provlapp! Och den är så pass stor att du ju kan pyssla något nytt av den vid tillfälle. Härlig och inspirerande blogg du har!