Friday, October 11, 2013

Astrids islandströja Frost


När jag hade stickat min islandströja Riddari så hade jag en hel del garn kvar. Helt klart tillräckligt mycket för att sticka en kofta till Astrid, så det gjorde jag såklart! Det är viktigt att matcha med sitt barn :).

Mönstret heter Frost och hade förvånansvärt få projekt på ravelry. Jag tyckte det var svårt att hitta en snygg islandströja till såpass små barn, de flesta var i större storlekar, så jag är förvånad över att inte den här tröjan är stickad av fler! Jag gjorde lite ändringar, hoppade tex över den ribbade halsen och så klippte jag upp den till en kofta istället. Första gången jag klippte upp något! Det gick alldeles utmärkt, jag hade lite stöd av en kompis som klippt upp tröjor förr och så sydde jag ett helt gäng med zickzack sömmar för att vara på den säkra sidan :).

Garnet är som sagt samma som till min Riddari, Abuelita merino worsted från Pickles. Färgerna heter Ubleket, Skyfri himmel och bamse brakar. Och stickorna är 4mm för slätstickningen och 4,5 för mönsterdelen. Jag har fortfarande kvar en hel del, så det kanske blir nån mer kofta till Astrid.

Nu längtar jag tills det blir kallare så Astrid kan ha den! Jag stickade i storlek 1år, så jag hoppas att den är lagom kring jul ungefär. Och så måste jag ju nämna knapparna! De kommer från Tant Kofta och är helt fantastiskt fina. Tjocka och gedigna, och trots sitt enkla utseende är de liksom speciella.

11 comments:

Anonymous said...

Otroligt vad duktig du är! Jättefin färgkombination.

by Caloweena said...

Suuuuuperfin! Och modigt att klippa! jag har inte vågat göra det än, men ska nog testa på ett babyplagg ifall det går tokigt.. Antar att det går att googla på steeka för att hitta nån bra instruktion. Trevlig helg!

Anonymous said...

Fantastiskt fin! Och väldigt härliga färger du har valt. :)
Ska sätta den där tröjan i min kö, och se om jag kan hitta något mysigt garn till den. Har inga egna barn att sticka den till, men kusinbarnen kommer till höger och vänster, så det finns alltid någon att ge den till. :)

sjusoverskan said...

Vilken fin tröja till Astrid!
Kram Inger

Sylvia said...

Den er jo helt fantastisk!
Gleder meg til å se den på henne.
Jeg håper hun er blitt frisk igjen, og at dere har fått sove litt.
God helg.

Maritas Maskor said...

Åh så fin hon ska bli i den, Astrid!
Den kan du vara så stolt och glad över!

Futu said...

du är så himla duktigt!

Stina said...

Som himla fin tröja!! Är jättesugen på att göra något liknande till något av mina barn, men jag har en massa andra stickprojekt att fixa innan mer garn får köpas :-)

Svarta Malin said...

Såå söt!!

Jo said...

Åh, helt ljuvlig!! :) Du är grym!

Manduzana stickar said...

Så himla fin kofta! Klart ni ska matcha varandra ;)