Saturday, October 12, 2013

Ikea och garnförvaringsproblem


Idag har vi varit på Ikea! Jag är så imponerad av att vi lyckades klara oss igenom ett Ikeabesök med så mycket inköp på listan (vi gör iordning ett rum åt Astrid just nu, därav storinköpen) utan att någon fick lågt blodsocker och bröt ihop. Ok, Astrid bröt ihop lite, men lyckades somna precis lagom till att vi skulle plocka allt på lagret. Bra tajming! 

Bästa grejen vi köpte måste vara ett garnskåp till mig. Eftersom Astrid skulle överta arbetsrummet så packade jag ner allt garn i lådor under sängen för några veckor sen, varje garnsort i en egen ziplock påse för att slippa mal. Men satan i gatan så trist det är, jag vill ju kunna klämma och känna på garnet! Så nu är ett garnskåp inhandlat och ihopsatt. Bilder kommer imorgon när ljuset är lite bättre och garnerna hunnit hamna i skåpet. 

Hur förvarar ni ert garn? Ziplockpåsar/plastbackar/öppet i skåp/vitrinskåp/i olika utrymmen där de liksom får plats? Jag är nyfiken, letar ständigt efter ett sätt som både är tryggt för garnet och roligt för mig. 

Tack också för att ni är så många som skrivit och hoppats att Astrid snart mår bättre. Hon är i princip frisk, ska inte gå in på detaljer om bajset men febern är nere och hon sover mycket bättre och är pigg och glad på dagarna. Så himla skönt för oss alla tre! 

20 comments:

Blenda said...

Hej! På den där bilden på Astrid så är hon verkligen superlik dig! :-) En sån liten sötnos!

Ha det gott! /Blenda

Anonymous said...

Jag förvarar mitt garn i ett öppet skåp. Jag vill kunna se det och kunna klämma på det utan att behöva gräva i påsar och lådor. Jag har funderat på att skaffa någon typ av malsäkert förvaringsställe, men har inte riktigt fått tummen ur och fixat det än.

Stina said...

Skönt att Astrid har blivit bättre, det är inte lätt för någon när de små är sjuka.

Jag förvarar mitt garn i en ikeahylla, Billy, med vitrindörrar som jag skjutit fast ett spetstyg på. En del garner ligger fint i virkade korgar andra ligger fint i rader och en del ligger lite mindre fint, inklämt, då det är lite trångt.

Sylvia said...

Jeg har garn over alt!!!
Men så lik Astrid er på deg!!!!!

mads said...

Ziplockpåsar och därefter nerklämt i hammarplastlådor, har lagt cederkulor i varje låda också. Gillar också att klämma och känna, men eftersom jag ofta har fönstret öppet + träd strax utanför så kommer det lätt in små hungriga rackare när de svärmar. För att jag inte ska maniskt ängerinspektera varje nystan stup i kvarten så kör jag på min dubbla plastförvaring istället.

Better safe than sorry för min del alltså!

miastick said...

Jösses vad hon är lik dig!
Jag blev också less på ziplock. Har en del garn så, men mycket i mitt garnskåp, som är en Billy med glasdörrar. Jag säkrar med röd ceder och lavendel.

Helga said...

Vilken söt bild, hon ser så busig ut :) Jag har mina garner i plastbackar från IKEA i en hylla också från IKEA som är anpassad till backarna. Får plats 10 backar i min hylla :)

Anonymous said...

Jag har garn...typ överallt. I kartonger, i papperskassar, i plastpåsar, på köksbordet, i soffan, under sängen... Ingen överblick och lätt kaos (även om jag faktiskt har rätt god koll på vad som ligger var). Önskar mig en sån där bokhylla med glasdörrar, för det verkar fint och överskådligt. Tyvärr är vi för trångbodda för fler möbler.
Jag har fått höra att det är döden för ullgarn att ligga i tättslutande plast (typ zippåsar) - är det inte så?

Sjömans-Elin said...

Uj uj vad lik hon var dig på den där bilden :)

Du vet hur jag förvarar mitt garn. Överallt, lite i påsar, en del i lådor, en del i hyllor och... Tja... Jag håller faktiskt på att sortera ut nu. Är nog uppe i tre-fyra kilo utsorterade garner so far. Och då har jag inte börjat rota i skäms-skåpet än... :S

Anonymous said...

Jag förvarar mitt garn dels i ett vitrinskåp jag köpt på Blooms, dels i skolådor jag placerat ovanpå skåpet. Skolådorna har fönster framtill så jag kan lött se vad som finns i. Välkommen att se på http://tygochgarn.wordpress.com/. Hälsningar Ewa Svensson

Textila Erika said...

Jag förvarar mina ullgarner i fotpallen Ektorp och mina bomullsgarner i fotpallen Sandby, bägge från IKEA (vad skulle man göra utan IKEA?) Så jag har alltid garnerna nära till hands när jag sitter i soffan. Bara ta av "locket" och klämma och fundera på vad jag ska göra :)
Håller med övriga talare att Astrid är väldigt lik dig och såklart toksöt, som du :)

Wallinskaya said...

Vilken otroligt gullig bild på Astrid med det busiga leendet. :)

Lovisa said...

Jag har klämskäl mitt fingarn framme, men funderar på att säkra det med röd ceder eller lavendel... Hur vanligt är det egentligen med malangrepp inomhus? Tänker att de små liven i sådanfall borde ha gett sig på mina vintageklänningar för länge sedan...

Anonymous said...

Ni som skriver om mal - menar ni mal eller ängrar eller både och??
Jag har i flera års tid hittat pälsängrar hemma med jämna mellanrum. Skalbaggar som kryper mitt på golvet, tomma larvskal, ett par levande larver... Skitäckligt såklart!, och ett tag fick jag panik varje gång och tryckte in alla garner i frysen i ett par veckor, tvättade en massa textilier, osv. Men nu är jag bara så trött på att vara paranoid så jag försöker nöja mig med att inte leta aktivt efter dem men försöka hålla antalet nere genom att vara lite observant.

Anonymous said...

Och jag har lagt allt garn i plastlådor med lock i klädkammaren, där det är lite kallare än i resten av huset.
Kan tillägga att jag har haft Anticimex på besök två gånger i min förra lägenhet, de försökte utrota pälsängrarna med gift (och hävdade att det skulle fungera), men det funkade inte. De minskade ett tag men kom alltid tillbaka. I detta huset hittar jag inte alls lika många - kanske 4-5 per år - och känner nu att jag kanske kan lära mig att leva med dem... För det är ju inget liv att inte våga öppna fönstren på sommaren, köpa fina garner och kläder, osv!
Jag har förstått att pälsängrar är extremt vanliga och extremt svåra att bli av med, så de finns mer eller mindre i de flesta hus. Mal trodde jag däremot var ovanligare nuförtiden?! Det har jag aldrig hittat hemma hos mig eller hos andra - är det nån som har haft mal?

Clara said...

Vad roligt att höra om olika lösningar! Tror att jag är nöjd med både skåp och lådor, bra mellanting. Ska ta och införskaffa cederträ för att skydda extra, bra tips!

Och, jag menar såklart ängrar. Mal känns som det man pratar om oftast, men jag har förstått att det är ängrar som är vanligast nuförtiden. Usch och fy för små kryp oavsett ras...

Jo said...

Himmel, så lik hon är dig på det där kortet! :) Underbar min!
Jag förvarar mina garner i plastbackar, apfult och tråkigt. Jag har också hittat ett par ängrar per år och blir nojig, men det blir ju så fult med backar (som dessutom står i kattvinden) så jag ska nog ta fram dem ändå!

Paradiset Kaos said...

Måste säga som många andra här att Astrid är jättelik dig på bilden :-)

Elin said...

Jag har (som du vet) erfarenheter av pälsängrar. Jag lyckades ha mitt garn öppen i nån månad i nya lägenheten innan jag fick panik och packade allt i påsar igen. Men om jag ska vara ärlig så förstörde de inte så värst mycket. Nåt hål i en köpetröja och ett garnnystan. Det är väl mest känslan av de finns som är obehaglig, men de gjorde inte så stor skada hos mig.

Manduzana stickar said...

Astrid ser överlycklig ut över att få vara på Ikea :)