Wednesday, October 16, 2013

På spinnrocken


Jag har ju fått låna en spinnrock av Elin och spinner så snart jag kommer åt. Det är dock ej så kompatibelt med barn, Astrid älskar visserligen spinnrocken men vill gärna vara där och pilla... hon har redan klämt sig en gång och jag vill inte riskera några brutna fingrar. 

 Men lite hinner jag spinna! Det turkosa är egenfärgad BFL från World of wool och det vita är babyalpaca som jag fick av Elin. Det är det tunnaste jag någonsin spunnit, hela 105m på 25g. Och då är den tvåtrådig. Min favorittjocklek är dock mer som den turkosa, det är roligare att spinna. Den härvan är på 40g och innehåller 105m, så nästan dubbelt så tjock.

Den här härvan spann jag för ett bra tag sen, men jag tror inte att jag har bloggat om den. Det är ull från Easyknits i namnet Pippi. 189m på 100g. Tror att den här härvan vore fin att randa med något vitt, kanske till en sjal? Jag kan tycka att det är svårt att veta vad jag ska sticka av mitt hemspunna garn. Jag gillar att spinna i mycket färg, men vill helst sticka i solida färger. Svårt dilemma. Jag förstår att så många spånadsnördar stickar mycket strumpor! 

4 comments:

sjusoverskan said...

Vad fint Du spinner och så vackra färger!
Kram Inger

Helga said...

Ser fint och skoj ut! Blir det mkt ludd och damm när en spinner? Jag tycker det blir det när jag nystar iaf så tänkte om det är liknande. Jag stickade ett par babystrumpor i 2,5 st-tjocklek och ba tuuur att garnet är melerat annars hade jag tröttnat :P

Manduzana stickar said...

Så mycket fint du du har spunnit! Och jag håller med! Jag gillar också att spinna flerfärgad ull men att sticka med enfärgat :)

Calla said...

Underbart karamellgarn överst!