Thursday, January 16, 2014

Elefanten Elijah

Första resgarnsprojektet blev en figur som jag haft i min Ravelry-kö i flera år! Elijah av Ysolda. För att garnet skulle räcka fick det bli kläder på honom. Dagen då han fotograferades råkade Astrid dessutom matcha, bra slump! 

 Elijah är stickad i rester av Debbie bliss baby cashmerino som är ett av mina favoritgarner. Ljuvligt mjukt! Astrid verkar också gilla honom, det finns många bra delar att greppa i. Favoritleken är att jag håller i honom och tar emot en kloss som han håller i och sedan ger tillbaka till Astrid. Det är oerhört roligt enligt Astrid :)

Mönstret var en dröm att sticka efter, som vanligt med Ysoldas mönster var varje del genomtänkt och väl beskriven. Huvudet stickas först och alla delar plockas sedan upp efterhand, så att det inte blir någon montering alls i slutet. Underbart! Rekommenderar det varmt till alla som vill sticka leksaker.

10 comments:

Katstrik said...

Hvor er Astrid og elefanten da bare kære sammen. Har også plan om at strikke Elijah til mit barnebarn.

frisky frog said...

När mina barn var små tittade de på Lilla Blå som fått sin färg av en söndertuggad penna i badet. Han var söt, men frågan är om inte Elijah är sötare. Sötast är i alla fall Astrid. =)

Siddis back home said...

Så alldeles herlig liten prins du har! Nydelige strikketing! Happy Knitting!

Anonymous said...

Elijah var vel søtest i verden ;). Legger han til som favoritt på Ravelry. I kveld har jeg bestilt Snowfling mittens fra Canada - med oppskrift og mal og det hele. De var jo bare sååå fine - og jeg har kommet i gang med litt vottestrikking. Kanskje jeg etterhvert må skaffe meg boka som du har skrevet ;).
Har lest meg enda mer opp på bloggen din - tar et lite jafs her og nå da jeg kan. Du er på en måte Posie gets cosy på svensk ;) . Nå skal jeg legge meg og høre på Stickpoden. Love it. Og så blir jeg så rolig (betyr stille inni seg på norsk) og søvning etter en stund.

Klemklem fra Norge og Nina

Mrs. Greenbranch said...

Så fint den är och ja Baby Cashmerinor av Debbie Bliss är en av mina favoriter med. Super fin Elefant, kanske borde satsa på en sådan istället för än en katt?

Gunilla said...

Hej! Jag letade runt efter beskrivning på en mössa som var jättepoppis bland oss studenter på 70-talet och då hamnade jag hos dig. Till min förvåning kände jag igen sonens flickvän på en av bilderna. Bloggvärlden är rätt liten trots allt! ;)

Gunilla said...

Den mössan jag söker påminner om den du kallar för "Dödergöksmössan".Var hittar jag beskrivning på den???

Clara said...

Gunilla: Vad roligt! Sanna hörde av sig sen och berättade att du varit inne på min blogg :). Världen är liten ibland.
Mössan heter Icing Swirl och finns här: http://ysolda.com/patterns/icing-swirl-hat

Clara said...

Nina från Norge: Vad glad jag blev över att bli jämförd med Posie gets cosy! Jag älskar hennes blogg, att vara en svensk variant känns hedersamt :D

Gunilla said...

Tack Clara! :)