Saturday, July 11, 2015

Den indigofärgade lintröjan

Igår var vi på Arbetets museum, brukar gå dit någon gång varje år i alla fall. Omgivningarna är så fina, Norrköping har verkligen lyckats göra sin stadskärna vacker! Ja utom de svinfula shoppingscentren mitt i stan då, det var väl Domus eller något sånt från början där. Så många stadskärnor Domus förstört (se dokumentären När Domus kom till stan om ni inte redan gjort det). Men nu ska det här blogginlägget inte handla om det utan om min nya lintröja! 

 Den är stickat i 100% lin som finns att köpa hos Tant Kofta och Magasin Duett. Sånt otroligt trevligt lingarn, fallet är helt fantastiskt!

Hittade en perfekt helt avskild plats mitt i stan att fotografera den på. Om jag bodde här skulle förmodligen hälften av mina projektbilder tas här :P


Modellen är Holly, men jag har mest utgått från mönstrets proportioner och sen gjort en egen tröja utifrån min stickfasthet. 

 Och så stickade jag på 2.5mm. Det är lite tunnare stickor än vad jag egentligen trivs med, allra helst stickar jag tröjor på 3-3.5mm så helt roligt projekt var det inte hela tiden. Särskilt som jag hade konstant blå händer, indigon färgar av sig lite hur mycket jag än sköljer garnet. Men så värt det!

Sen var jag tvungen att testa och se om jag fortfarande kunde klättra upp i dörrposter. Det gick! Men efteråt haltade jag nästan, fick så ont i höfterna... men kul att jag fortfarande kan!

Hej hej fina Norrköping!

4 comments:

Hege - http://purepurly.com said...

Nydelig farge; en av mine favoritter! Har aldri strikket et så stort plagg i lin, bare små kluter... Men din genser var inspirerende! Hege

Anonymous said...

Fin tröja och fina bilder! Indigo är en trevlig färg, börjar själv "hitta tillbaka till blått". Men stickor 2,5, snälla nån! Att sticka en hel tröja med så tunna stickor. då skulle jag bli blå om händerna av annat än själva indigon ...

Clara said...

Tyg och garn: haha ja 2.5mm är rätt litet! Men jag stickar löst, så det är ungefär som att en "normal" stickerska skulle sticka på 3mm :)

Manduzana stickar said...

Så fin tröja! Och jag håller med, Norrköping är sååå fult inne i centrum. Mycket finare på "kanterna".