Wednesday, February 28, 2018

Watson bh

Ehm jaha här står jag i bara bh! Funderade länge på hur jag skulle göra nu när jag syr underkläder för att fota dem på ett bra sätt. När jag själv researchar mönster uppskattar jag ju väldigt mycket att få se kläderna på en kropp för att få en uppfattning om hur de sitter. Jag har inga svårigheter med att visa upp en bh för okända människor på internet (har faktiskt varit kroki-modell ett fåtal gånger), däremot är det de personer som är nära men inte supernära som är svårast. Tex släktingar, Andreas släktingar, jobbarkompisar, bekanta mm. Ja ni fattar. Men testar såhär nu, byxor, bh och kimono känns ändå rätt påklätt. Mer påklätt än på stranden tex!  

Så till själva bhn! Mönstret är Watson bra från Cloth Habit som är en mjuk bh utan byglar. Jag har rätt stora och tunga bröst men avskyr att ha bygel (jo jag har köpt dyra välsittande bhar, avskyr det ändå) så har hellre lite mindre stöd och är bekväm. Det här mönstret kan vara det mest omskriva bh-mönstret, det finns massor med blogginlägg mm om det. 

Eftersom jag numera bara har mjuka bhar är jag lite osäker på min exakta storlek men jag utgick från måttabellen och där hade jag 75G. Valde alltså den och tycker det stämmer bra! Den är skön och ger lite stöd trots avsaknaden av byglar. Däremot har jag lite problem med att brösten ramlar ur lite när jag böjer mig framåt. Som alla som ammat/varit gravida/blivit äldre vet blir ju brösten rätt lösa i konsistensen eller hur man nu ska säga. Kuporna är lagom stora, men tror att jag skulle behövt att den gick lite högre upp framtill för att förhindra brösten att ramla ur.

Spetsen kommer från B-Wear och insidan av kuporna är vanlig bomullstrikå med lite elastan i. De andra bh grejerna som behövs plockade jag helt enkelt från en bh jag hade hemma. Sen till en annan grej angående att ta bilder på sig själv. Jag har en normativ kropp men jag måste också erkänna att jag väljer de mer smickrande bilderna att lägga ut på bloggen. Det gäller både bh bilder och andra med mer kläder. Önskar att jag vågade/orkade välja de mer osmickrande men sorry, jag är inte mer än människa. Däremot så retuscherar jag inte mina bilder! Jo lite, jag tar bort en finne här och där men gör ingen mer retusch än så. Måste också passa på att tipsa lite om alla kroppspositiva konton som finns och rekommenderar alla att leta upp några att följa! Mina favoriter på Instagram är tex sdahlström, kobranhuggertill, vredestig och bodyposipanda. Det är bara några av de jag följer, finns så många bra! Så bra för psyket att se olika sorters kroppar representeras.

6 comments:

Julia said...

Den ser himla bekväm ut i alla fall. Lagom strukturerad liksom.

Cecilia N said...

Sitter just och ser senaste Så ska det låta.
Sarah Dawn Finer i snyggt glittrigt tajt. Hur cool som helst!

Ida said...

Oi den var lekker Clara ;)

Silvia said...

That is indeed a much written about pattern, and yours is among the prettiest versions I've seen. It looks like it fits well and if you make another you can change what you think needs changing. Lovely!

Anonymous said...

så fin! vil også forsøke att sy mine egna bhar

hjemmemortil9 said...

Årh - andre der ikke kan lide bøjle-bh'er!!! Herligt...og smukt s
er det ud med denne "hjemmegjorte" - du er for sej, at sy den selv! Hopla...og du kan bare sy når du trænger! Fantastisk! <3