Thursday, May 31, 2018

Rosa spets

Jag fortsätter sy bhar, bara 2 veckor kvar nu tills jag kan börja använda dom och slipper sportbh varje dag. Till denna har jag provat att färga materialet själv också! Det gick rätt fort att upptäcka att det är svårt att hitta alla tillbehör i rätt nyanser, särskilt om man vill se dom i verkligheten och inte bara i nätbutik. Knapp-Carlsson i Göteborg har tex bh hyskor i svart och vitt (ev beige också, minns inte nu). 

Så jag testade att färga själv med mina syrafärger (som jag använder till garn annars, Zenits ullfärg) och det gick rätt bra! Allting tog upp färg lite olika men det blev ändå i liknande nyanser som i alla fall passar tillsammans. Spetsen var från början beige och kommer från MintFrog, de andra tillbehören kommer från BWear och Knapp-Carlssons. Inuti kuporna använde jag vanlig bomullstrikå med lite elastan. 

Här syns det att själva spännet tog upp rejält mycket mer färg än de andra tillbehören men jag tycker det är fint ändå. 

Mönstret är Watson bra som jag sytt förut. Har testat lite olika mönster nu (ett är fortfarande obloggat) men det här är den bh som jag tycker sitter bäst på just mig. Sen har jag sytt matchande trosor också men att ta kort på mig själv helt i underkläder är något jag inte känner mig bekväm i så dom får ni inte se :). 

Mönster: Watson bra
Storlek: 75C
Ändringar: tagit in lite i sidorna för den blev lite stor i omkrets + följt denna beskrivning för att använda mig av spetsens kant. 
Tyg: Spets från Mint Frog, resten från Bwear och Knapp-Carlssons

1 comment:

Anonymous said...

Fantastiskt fin - så duktig du är! /Annika