Friday, April 19, 2019

En påskklänning

Den här klänningen var egentligen inte tänkt att bli en påskklänning, utan bara en gul klänning sydd i resterna av Astrids sänghimmel. Men så blev den klar lagom till påsk och då är den förstås en påskklänning! 

Mönstret är Stella från Ikatee som jag sytt flera gånger tidigare. Älskar den här modellen på klänning. Har till och med börjat tycka att det är helt okej att rynka (tidigare ett moment jag starkt ogillat). 

Tog korten under någon slags kombinerad parkour/dans i vårt vardagsrum. Här syns i alla fall snedslå-detaljen i ryggen. 

 Tyget är double gauze/muslin från Rosa Huset i färgen Ochre. Samma som till sänghimmeln som sagt. 

Mitt fantastiska fina barn

Mönster: Stella från Ikatee
Storlek: 7år, Astrid är 6 år på bilderna
Ändringar: Gjorde ärmarna trekvarts och med resår längst ner
Tyg: muslin från Rosa Huset i färgen ochre

6 comments:

Gudrun said...

Vilken underbar tjej och så fin klänning!Modellen är så fin med volangerna. Tänkt på detta med pdf-mönster.Blir det inte väldigt mycket att printa ut?
GLAD PÅSK önskar jag denna fina blogg med så många bra tips.

Clara said...

Gudrun: jo en del blir det ju, olika mycket för olika mönster. Barnmönster tex blir ju mindre än en långklänning till vuxen. Men jag tycker det är rätt mysigt att klippa o klistra ihop, och kostnadsmässigt blir det inte dyrare än att tex köpa ett pappersmönster.

Alicia Sivert said...

Men så UNDERBAR klänning och dubbelt underbara bilder! Älskar parkourdansen!

Therese said...

Jag har tittat på det tyget på rosa huset och tycker det ser väldigt bubbligt (eller hur man ska beskriva det? Lite som våfflor kanske?) ut! Hur blir det efter man tvättat det?
Jättefin klänning iaf ☺

Anonymous said...

Vilken fin tjeja du har i sin fina klänning. Länge sen jag såg bild på henne med tungan i n n e i munnen :) Hon växer och blir stor <3 Pst Bikinin är ju dösnygg!

Clara said...

Therese: ja det är lite bubbligt, jag föredrar double gauze från tex nani iro som håller sig mer slätt än det som finns att köpa i svenska butiker. Det på bilderna är tvättat och lätt struket (tvättar och stryker alltid tyg innan jag syr).