Wednesday, April 17, 2019

Soma bikini


Förra våren började jag sy på en Soma bikini, starkt inspirerad av Lladybirds svinsnygga randiga variant med gula kanter. Först gjorde jag en toille i bomullstrikå och allt kändes bra, men när jag sydde i det riktiga baddräktstyget blev den lite för liten. Förmodligen för att baddräktstyget har mindre stretch än trikån jag gjorde toillen av. Det innebar att den blev liggandes halvfärdig i en byrålåda fram tills häromdagen när jag bestämde mig för att äntligen repa upp den och sy med mindre sömsmån (tack och lov hade jag sytt på vanliga symaskinen och inte klippt av sömsmånerna utan sytt ner dem istället). 

Som vanligt när man väl tar itu med saker så var det mycket lättare än jag trodde. Visst det var en hel del sprättande (var tvungen att ta bort all resår också) men det gick ändå rätt fort.

Såhär ser hela bikinin ut! Egentligen förtjänar den mycket bättre bilder än de här spegel-mobilbilderna, kanske tar jag nya bilder till sommaren när det faktiskt går att bada ute. Till trosorna har jag använt mitt vanliga tros-mönster från Svenska mönster bara. Och av en ren slump blev linjen mellan top och trosor helt perfekt! Alltså den sneda mittendels-linjen. Jag är jättenöjd med den här bikinin!


Mönster: Soma bikini från Papercut patterns
Storlek: Small (stort minus med Papercut patterns är deras urdåliga storleksutbud, största storleken är xl = 112cm i bystmått). 
Ändringar: En annan underdel, sydd med lite mindre sömsmån i sidorna än enligt mönstret.
Tyg: Randigt baddräktstyg från Funki Fabrics och baddräktsresår från Bwear. Till axelbanden har jag använt den här beskrivningen från Emerald Erin (jag sydde variant 2)

2 comments:

Handgjort av Vera said...

Alltså så snygg bikini! Älskar det grafiska mönstret. Vilken tur att du faktiskt tog tag i att repa upp.

Kattis said...

Supersnyggt! Hur är det att sy i baddräkstyg? Har nämligen köpt sånt tyg! Har du sytt nån tankini någongång eller tips på mönster?