Friday, January 10, 2020

Hamburgsund no2

En av mina mest använda koftor är min gula Hamburgsund som jag stickade för några år sen. Den är den perfekta koftan för mig, lagom varm och funkar till det mesta i min garderob. Så jag bestämde mig för att sticka en likadan men i grått denna gång. Kanske inte det absolut roligaste, men jag gillar att sticka efter samma mönster som jag stickar förut. Då vet jag ju att det blir bra! 

Mönstret är som sagt Hamburgsund av the Westrand sisters. Gillar alltid deras mönster (och det är inte bara för att jag känner dom privat!), de är enkla och tydliga att följa. 

Av någon anledning blev denna smalare än min första tror jag? Eller så har den gul töjt sig lite när jag använt den. Jag kan preciiiiis knäppa alla knappar, men då glipar kanterna lite. Å andra sidan så har jag nästan alltid koftor öppna eller knäpper bara några enstaka knappar så det gör inte så mycket. 

Garnet är Silketweed från Magasin Duett i vad jag tror är nyansen Grafit. Men jag kan minnas fel. Och precis som med min gula hade jag lite fel stickfasthet pga garnet. Därför stickade jag en annan storlek än vad mina mått anger och jag valde att sticka ärmarna i en storlek mindre än i kroppen. Lite krångligt vid ärmhålen, och tyvärr hade jag inte antecknat så bra hur jag gjorde där när jag stickade den gula. Och inte lärde jag mig av det misstaget för jag har inte antecknat den här gången heller... :)))

Jag gillar verkligen den här koftan och tror att den kommer bli minst lika använd som den gula! Om någon undrar över byxorna jag har på bilderna så kommer det snart ett inlägg om dom också :).

2 comments:

Unknown said...

Så himla fin!!!

Anonymous said...

Jättefin!
Kofta är ju det ultimata plagget. /Teresa