Wednesday, January 15, 2020

Navelli

I oktober fick jag syn på den här tröjan på Instagram och blev störtförtjust. Direkt sticksug uppstod! Den heter Navelli tee och är inte alls något nytt mönster, bara nytt för mig. Det visar tydligt hur lite jag hänger med nuförtiden i stickvärlden, förr hade jag mycket bättre koll.

Enligt mönstret har den korta ärmar men en ulltröja med korta ärmar skulle aldrig bli använd av mig, jag förstår det faktiskt inte riktigt? Om man behöver ha på sig en ulltröja är det ju kallt och då kommer ärmarna bli kalla? Det kanske är för att jag är en varm person som jag inte förstår det, jag skulle svettas ihjäl i en ylletröja sommartid (ja utom på kalla kvällar då, men då vill jag ju ha - just det - ärmar på den. 

Så jag stickade trekvartsärmar istället för korta. Plockade upp samma maskantal men stickade dem längre och minskade några maskor för att få dem avsmalnande. 


Garnet är cheeky merino joy från Rosy green wool som jag färgat själv. Den gula färgen är jag så nöjd med! Jag kallar den i huvudet för brynt smör. Kanske pga att jag senaste tiden brynt mer smör än vanligt, har nämligen upptäckt hur otroligt gott det är med brynt smör i bakverk! Kladdkaka med brynt smör och hälften av sockret utbytt mot farinsocker - MMMMMmm! 

Sen är det brunt och ljusrosa (ser vitt ut men är ljust ljust rosa).

Dock hände detta när jag blockade - den växte rejält! Vilket jag ju ville, jag vill ha den lite stor, men jag ville inte att ärmen skulle bli nästan hellång och att urringningen skulle bli så stor. Ful spegelbild men ni ser i alla fall hur den blev. Så jag repade upp ärmen lite och stickade den en bit kortare. Ringningen löste jag genom att helt enkelt sy ihop den lite i varje sida. 

Jag är så nöjd med den här tröjan! Vanligtvis är jag en koft-person men jag har redan använt den här tröjan flera gånger. Tycker den passar så bra till de vida byxor jag sytt nyligen! 

4 comments:

Heidi said...

Den tröjan har stått på min kölista ett tag nu. Och när jag ser din blir jag väldigt sugen på att sticka den härnäst:)

Snygg övergång mellan den mönstrade nederdelen och dina svarta, vida byxor!

Silvia said...

It's gorgeous! The yellow color you dyed is so rich and lush - indeed browned butter is the perfect name for it. Well done!

Lappedamen said...

Lekker genser. Fargene er så flotte.

Anonymous said...

Hvor er den fin! Og sikken en fin kombination med bukserne - du ser brandgodt ud! Mange hilsener, Grete