Tuesday, February 18, 2020

Sakura dress

Det här är egentligen min andra variant av klänningen Sakura, men den första har inte hamnat på bild än. Jag är själv väldigt förtjust i ärmar som sitter ihop med kroppen eftersom jag tycker att det är så skönt att ha på sig så när jag fick syn på den här blev jag genast sugen på att sy den! Det kändes också kul att mönstret gav så mycket möjligheter att använda band, passpoalband, spets mm i överdelen. 

Den här är sydd i storlek 8år och kjoldelen är förlängd 10cm. Astrid är rätt lång och smal för sin ålder så när jag sydde den första insåg jag att den var i kortaste laget. 

På den här bilden syns det tydligt hur jag totalt misslyckades med att matcha upp ränderna mellan ärm och liv... jaja, det är en barnklänning, vem bryr sig. Egentligen säger mönstret att man ska använda någon form av dekor på överdelen men jag valde att sätta spets mellan ärmen och livet istället.Tycker det blev fint! Det tycker dock inte Astrid som inte alls gillar den här klänningen... Förstår inte varför hon inte gör det? Jag tycker den blev hur fin som helst! Ännu finare på än hängande (hon provade den ca 30sek under protest). Visst, den är ljusblå och har inga coola detaljer men hon har gillat andra klänningar som sett liknande ut som denna. Den första Sakura jag sydde åt henne är militärgrön och den gillar hon massor.

Fick tips på Instagram om att titta på Madicken tillsammans så det har vi gjort, men inte har hon velat använda den ändå... Däremot vill hon att jag ska sy ett vitt förkläde åt henne :D. 

3 comments:

Brita said...

...BARN ! Tror att det ev. kan vara färgen som hon inte gillar och inte själva klännings modellen. Sonen kunde inte ha något ljusgrått under halva sin uppväxt för att det kliade, oavsett kvalité. Alle efter en ulltröja :)

Alicia Sivert said...

Ååh alltså jag förstår henne inte allllls! Vill typ ha en likadan klänning själv men framför allt blir jag SÅ inspirerad av användandet av den lilla spetsen. Jag har en hel liten låda med spetsar och band min farmor virkat som den galning hon var. Detta är ju ett jääättefint sätt att använda dem på <3

Linnéa said...

Den som är så fin! Hoppas att hon ångrar sig, så att den får komma till användning.