Sunday, July 27, 2008

arbetsbi

Arbetsflit råder i ClaraSofias hushåll. Jag har insett att det kanske är lite övermäktigt att sy två klänningar och en mantel på två veckor, men det kan gå! Jag drar till medeltidsveckan på lördag i nästa vecka, då ska allt vara klart. Innan dess har jag en ledig dag (har jobbat hela helgen också). Nämde jag förresten att jag satt igång ett två meter långt broderi? Jag har inte tid att blogga, för jag syr för jämnan.

2 comments:

Ingalill said...

Siter och läser "mantel"........ sonen i huset håller på med lajv. Han vill sy en mantel men jag kan inte svara honom på vad för slags tyg han skall leta efter! Mönster har han fått låna av en tjej......men tyget tyget! Har du något tips på lämpligt tyg?
Sonen skall med en kompis till Gotland under medeltidsveckan så har du tips på någon affär där så är det helt OK!

Clara said...

Ylletyg! Det är historiskt korrekt, och dessutom är det ju ett härligt material. Färgmässigt gäller alla färger som går att växtfärga, dvs gult, rött, brunt, m.m. rätt dova färger överlag.

Det kan vara lite knepigt att hitta billigt ylletyg, här i gbg kan man åka till ett ställe som heter skroten. Annars finns en hemsida som heter korps (http://www.korps.se/), men där är det lite utplockat nu inför medeltidsveckan.

Tipsa även din son om en hemsida som heter historiska världar http://histvarld.historiska.se/histvarld/
De har ett jättebra forum där man får svar på alla frågor man kan tänkas ha. Lycka till!