Friday, July 4, 2008

Med ögon känsliga för gröntDet här är den finaste sjalen jag någonsin gjort! Mjukaste olivgröna silke, och vacker spetsstickning kan inte bli annat än underbart.

Garnet kommer från Garnhärvan och finns här. Det är det mjukaste silke jag träffat på, och en kon räckte gott och väl till den här mellanstora sjalen.

Mönstret är Swallowtail shawl från Interweave knits. Det är ett lagom avancerat mönster för mig, lite utmaning men ändå lätt att memorera repetitionerna.

Stickor: Jag har använt en rundsticka i rosenträ, i storlek 5mm istället för rekommenderade 3mm, och det fungerade fint. Rosenträ är underbart att sticka med, dock är det gravt beroendeframkallande!

17 comments:

Bland garnnystan och sytråd said...

Du kan verkligen vara stolt över din sjal.Den blev riktigt läcker , det blev även dina roliga bilder. Kul!
Trevlig helg!
Monica

miastick said...

Åååh vad vackert! Vackra bilder och vacker sjal. Jag blir grön av avund ;) nej det blir jag inte, jag blir lycklig! Vilka stickor använde du?

miastick said...

Äsch nu såg jag ju- stickor nr 5. Är lite lagom fredagsdisträ tror jag :)

Åsa said...

Åh, vad jag blir avundsjuk på erat vackra väder. Det ser så härligt ut. Sjalen blev jättefin. Kul att du är tillbaka.

Agata said...

Väldigt vacker sjal! Jag förstår att du är nöjd!

Clara said...

Tack allihopa! Jag blir så glad för fina kommentarer!

Dödergök said...

Vilka fina bilder (som vanligt) och sjalen är så fin. Jag vill också ha en!

Elena said...

Åh, vilken underbart vacker silkessjal - och vilken härlig färg. Vad snygg sjaldesignen blev med stickor 5 - inte så stram utan snarare elegant "nätig".

Clara said...

Elena - den är snygg som nätig, men man får se upp för den fastnar överallt! Har märkt att det ofta blir ett problem med skira sjalar, eller är det kanske bara jag som är klumpig?

Majstess said...

Jättefin sjal och jättefina bilder!!!

Cecilia N said...

Hej!

Jag gjorde den i kraftigt ullgarn, ungefär lika stor. Det är skoj att man kan göra "samma likadan" så väldigt olika.

Anonymous said...

Hejsan!
Var fick du tag på mönstret till denna underbart vackra sjal? Skulle det vara möjligt för mig att få köpa en kopia av mönstret?

LisbethW said...

Vilken härlig sjal du har, var kan man köpa mönstret samt vilket härligt garn du har använt, en underbar färg, var kan man köpa det?
Hälsn
Lisbeth

Clara said...

Tack återigen!
Lisbeth: Mönstret jag har använt heter swallowtail shawl, och garnet kommer från garnhärvan. I mitt inlägg länkar jag till dom båda, så det är bara att klicka på länkarna så kommer du rätt! Lycka till!

miastick said...

Hej, jag sitter här och favear alla dina swallowtailsjalar, och måste fråga om du kör första budding-partiet enl. mönstret eller om du lagt till fem rapporter?

Lena said...

Hej Clara!
Herregud, vilken fin sjal :)
Du är verkligen duktig!
jag har försökt leta reda på mönstret på den, på sidan du länka till och på andra ställen, men hittar den inte.
Så undrar om jag kanske kan få köpa en kopia av dig? om du har det kvar, det var ju trots allt ett tag sen du gjorde den :P Och sen hur lång tid tog det för dig att göra den? Går det fort?

disa said...

Superfin även denna!! *ler varmt*