Sunday, August 9, 2009

Bohus stickning

I söndags tvingade jag Andreas att köra mig till Bohusläns museum för att se utställningen om bohus stickning. Jag trodde att det skulle vara lite större, men det var riktigt kul att se alla tröjor på riktigt, och att till och med få känna på en! Jag förälskade mig i Blå Blomman, Ägget och Grå Dimma... en dag... en dag när 1200kr inte är en fjärdedel av min månadsbudget, då ska jag sticka en blå blomma. Tills dess får jag nöja mig med att följa Sugar spin sister som stickar ägget.

På bilden ser ni Blå Blomman, min favvo. Jag Vill Sticka NU!
Bilden har jag tagit (olovandes, förlåt) från Solsilke som tillsammans med Bohusläns museum tagit fram mönster till bohuströjor.

Resten av museet var riktigt fint det också, jag gillade verkligen den permanenta utställning om havet. Sen var det lite andra knepiga/svåra/pretto utställningar som jag inte riktigt förstod, men lokalerna i sig var riktigt riktigt fina! Dit vill jag åka igen.

2 comments:

sofia said...

Åh, du påminde mig om att det är dags att skriva lite nytt om min tröja! :)

Jag åkte förresten tillbaka till Bohusläns museum idag för att lyssna på en av visningarna dom har om tröjorna och det var riktigt intressant!

Louise said...

Hej. Vilken trevlig blogg du har! Jag är också inne på Bohus Stickning och var och tittade på utställningen idag. Verkligen fascinerande. Ha det gott!