Sunday, November 25, 2012

Praline


Min nya favoritkofta! Den här koftan blev egentligen klar för ungefär två månader sen, men har inte fastnat på bild förrän nu. Flitigt använd har den dock blivit, den är faktiskt den perfekta koftan på många sätt enligt mig. Dessutom var den rolig att sticka, så jag tror att det kommer bli någon mer Praline i framtiden.

Mönster: Praline ur senaste Twist collective. Jag följde i stort sett mönstret, förutom att jag la till några varv resårstickning vid fickan. Stickar jag koftan igen tänker jag flytta upp fickan några varv också. Jag gillar verkligen den här typen av ärm där ärmen stickas in i koftan, så att ärmen får en rak isättning men ändå utan sömmar.
Garn: Colinette jitterbug i färgen Vincents apron. Älskar allt med det här garnet! Mjukt och gosigt men inte för mjukt och gosigt, och färgen är fantastisk. Nuförtiden säljs garnet i härvor om 150g och jag köpte tre stycken (stickade näst minsta storleken) men fick rejält mycket över på tredje härvan. Uppskattar att ca 330-350g gick åt.

Magen är i slutet av vecka 25 nu (24+6) och gör att jag inte riktigt kan stänga koftan. Det gör inte så mycket tycker jag, den här typen av koftor stänger jag ändå nästan aldrig, men jag håller ändå tummarna för att den är lagom sen när bäbisen är ute.

25 comments:

Ulla said...

Så fina du och magen är.

Anonymous said...

Å. ljuvliga mage med ljuvlig kofta :)
Härlig färg! Beskrivningen är kanske på engelska...? Men någon vänlig själ kan kanske översätta till en som inte gillar "utrikiska"?? Kram från ett novembertrist Norr.

Missen said...

Underbara bilder, jitterbug? Fin färg med den röda sjalen till/Marie

hanna said...

du är verkligen vacker clara!!! och jag älskar den där koftan och färgen. tycker du har ett himla sinne för färg. älskar färgcombon på den där elefantkoftan också!

Anonymous said...

Fina bilder och finfin kofta!
Ha en bra dag // Tina

Tyg och otyg said...

Jättefin! Blir sugen på en likadan, ser ut att vara en snygg kofta och just den där gula nyansen är en av mina favoritfärger. Vilken stor och fin mage du har fått också!

emma said...

Du lyser som en sol! Kul detalj att sy i knapparna med en annan färg..

Jennie said...

Vilken fantastisk kofta - färgen, modellen, allt! Och jättefin mage! :) Jag är för övrigt i samma sits som du - gravid och illamående. Usch och fy, tur att man vet att det går över. Önskar bara att jag hade några lika fina bilder på min mage som du har fått på din!

Mia said...

Jag har själv funderat på att sticka en likadan kofta, nu när jag ser hur fin din är måste jag nog göra det :) Hur mycket garn gick det åt?

Ostickat said...

Jitterbug är en av mina favoriter med, det är en riktigt fin färg som du har :-)

Clara said...

Tack alla ni!

Mia: Nu har jag uppdaterat inlägget med info om hur mycket garn som gick åt, gissar på ca 330-350g till näst minsta storleken.

Wallinskaya said...

Mycket fin kofta och fin färg också!

Sjömans-Elin said...

Den är jättefin! Och du med! :)

Louise said...

JÄTTEFIN. Vackert stylat också. :)

keramikern på kullen said...

Så underbart fin du är, bara lyser om dig...ja om koftan oxå, men mest dig!!!:-)))

Futu said...

jättesnygg!

Manduzana stickar said...

Den är alldeles ljuvlig och passar dig perfekt!

Iréne JB said...

Snygg kofta i en väldigt fin färg!

Elisabeth said...

Gud vilken vacker kofta och fina foton på dig! Uppskattar även stort att du skrivet ut vilken färg du använt av garnet, perfekt om man gillar den! :)

Saras pyssel said...

Fin kofta med underbar färg! Den matchar fina magen väldigt bra! :-) Du ser strålande ut!

Ilsefin said...

Underbar kofta och jättefina bilder!

Annika E said...

Ha ha! Var det KOFTAN man skulle titta på?? Tittade ju bara på din fina mage! Du strålar! Härligt!

Nusse said...

Kanonfina bilder! och ljuvlig kofta! På tal om kofta, du har inte möjlighet att ta en koftbeställning? Vi bytte ju tidigare och Sixten fick en lkjuvlig kofta som vi använde mkt, jag skulle så gärna vilja ha en som är lagom nu, när han har stl 86-92. Du kan väl höra av dig om det skulle vara möjligt? MVH Ida/Nusse

Malin said...

Vilken dösnygg kofta! Perfekt färg, perfekt form och underbart mönster.

Yarn-Madness said...

Både du och koftan ser helt fantastiska ut! Strålande!