Friday, February 26, 2016

Pyjamas och yoga

Efter att ha sytt randiga pyjamaser (hur böjs det order egentligen?) till Astrid blev jag sugen på att sy en till mig själv också. Jag ser framför mig hur vi i sommar ska äta frukost ute i solen på altanen i svärföräldrarnas stuga och vara klädda i våra likadana pyjamaser och allt är sådär ljuvligt och vi har plockat blåbär att ha i filmjölken osv. Kommer förmodligen inte hända men ändå! Oavsett så har vi nu matchande sovkläder. Bara Andreas kvar att sy till :)

Mönstret är mitt eget, ett modifierat t-shirt mönster och ett par leggings med lite extra vidd och mudd i midjan och vid fötterna. Tyget kommer från Rosa Huset. 

När Karin hjälpte mig fota fick jag feeling och ville visa mina yoga-moves och hur långt jag kommit. mycket stolt över att kunna sätta huvud, händer och fötter på rad! Och så tycker jag ränderna blev så fina på bild på det här sättet. 

 Väldigt stolt över detta också (inte helt korrekt utfört på bilden, borde använt en yoga-kloss som hjälp). Men jag kan stå såhär rätt länge! Känner mig stark.
Jag har alltid gillat yoga och i min utmattningsdepression är det verkligen en räddning. Oftast orkar jag bara göra 15-20 min men den korta tiden gör mig alltid lugnare. Om jag är en usel trött förälder så kan jag gå och göra yoga i en kvart och sen ha mer tålamod. Plus att jag blir starkare och det känns gött!

För det mesta tränar jag yoga med youtube videos, jag gillar tex Yoga with adriene. På instagram måste jag tipsa om NolaTrees, fantastisk yoga förebild! Jag orkar verkligen inte med konton som Yoga girl och liknande, superlyckliga (på ytan) smala vita personer som gör yoga på stranden osv får bara mig att känna mig kass och olycklig. Särskilt nu när psyket är extra känsligt. Så jag är glad att det finns andra alternativ! (och alltså ni som gillar yoga girl och liknande konton får såklart göra det, det är bara jag som inte orkar).

9 comments:

Anonymous said...

Haha! Håller fullständigt med dig angående yogagrejen. Skinny white bitches med god ekonomi o platta magar, liksom. Själv ställer jag mig på huvudet när jag blir som argast o mest stressad (har oftast med disk att göra....)

Lola

Anonymous said...

Hej
Impad av både pyjamas och yogamoves. Gillar också Yoga with Adriene - tyvärr är det länge sedan jag yogade nu.
Vilken fin trasmatta du står på på den ena bilden.
Hälsningar Fröken Slöjd

Anonymous said...

Vad vig du är! Jag håller också på med yoga av och till - håller med om att det är skönt - men den där grejen med huvudet i golvet med fötter och händer i linje har jag inte testat.
Älskar att skrota runt i pyjamas halva dagen, men har ingen så fin hemsydd som du har ;) Muddar runt fötterna är skönt - byxbenen stannar där de ska va´.
Hälsningar Ewa

Ellinor said...

Du bjuder på så mycket inspiration! Tack!!

Linnéa said...

Vilken fin pyjamas, den påminner mig om en jag hade när jag var yngre :)
Jag är väldigt imponerad av hur vig du är. Jag hade nog aldrig klarat av att utföra de yoga positionerna.

Anonymous said...

Åh vad jag är impad. Hoppas att jag någon gång kommer till att klara dessa positioner.

Gillar för övrigt också Yoga with Adriene, kör hennes 30-dagars yogautmaning just nu (men fuskar med varje dag pga har svårt att få ihop det med jobb och nattningar etc) och har svårt för yoga på stranden. Själv brukar jag bre ut mattan i barnrummet när de håller på med annat...

Siri said...

Åh vilka fin ränder! Yoga är också min räddning mot migrän och ångest. Älskar Adrienne också! Följer du mynameisjessamyn på instagram också? hon är så cool och bra!

Emilia said...

Du är en inspiration på så många plan, Clara.

Anonymous said...

Åh vilken yoga-pepp jag fick av ditt inlägg! Tack!
Alternativa rubriker till inlägget
"I ränder på händer"
"Det fina i kråksången" (stoppa mig)
Kram!
En annan Karin