Sunday, February 7, 2016

Trött


Känslan just nu illustreras väl av Astrid på bilden. Jag är så TRÖTT. Har gjort massa utredningar som försäkringskassan begärt, och även om det har känts bra har det tagit enormt på krafterna. Ja alltså bara kontakten med fsk tar ju på kraferna, tack o lov är de som gör utredningarna inte anställda av dom utan av sjukvården på nåt sätt så den kontakten har i alla fall varit bra. 
 Långsamt långsamt har jag börjat få mer energi de senaste månaderna men det här slukade det lilla jag samlat på mig. (jag är alltså sjukskriven för utmattningsdepression sen ett år tillbaka, som kom efter att Astrids allvarliga lungsjukdom bröt ut. Mer om det finns samlat under etiketten Astrids sjukdom). 

Så jag som alltid är usel på att svara på mail är nu ännu sämre, och blogginläggen kommer sporadiskt. Jag gillar verkligen att blogga men jag tänker ibland på hur bloggen är en sån illusion, nu mer än någonsin. Via bilderna är det ju lätt att få intrycket av att allt är så bra, att jag syr och stickar och fotograferar och det gör jag ju, det är det som håller mig uppe. Det är liksom inte lika lätt att blogga om ångest och besök på psykakuten. Men det går åt rätt håll nu, och för första gången sen jag blev sjuk kan jag faktiskt tro litegrann på att jag kan må bättre. Det är skönt. Tar bara så förbannat lång tid allting. 

11 comments:

havsprinsessan said...

Fast...jag som trillat in här, utan o veta hur..och bara är en liten anonym läsare som blir väldigt lugn och inspirerad av dina bilder och dina alster och hur du skriver..jag som oxå som du varit utmattad i perioder...jag läser de få men naggande goda inlägg du gör med glädje...skriv om allt eller inget..en bild på en vante eller en trött hög..är lika viktigt och intressant faktiskt..jag önskar jag hade den minsta gnista att dela så som du ändock har..

Paradiset Kaos said...

Kram!

Anonymous said...

Skönt att det går åt rätt håll i alla fall! Kram.

Anonymous said...

Jeg leser bloggen din med glede, den inspirerer meg masse! Har selv ME, og syns du er tøff og fin som deler ikke bare de gode sidene på bloggen. Stå på, håper du blir friskere og friskere!

September said...

Hoppas , hoppas de ljusa stunderna kommer oftare och blir längre och längre så som de blivit för min dotter. Men tid tar det. Kram och tack för din fina, kloka blogg.

Handgjort av Vera said...

<3

Anonymous said...

Tur att du har stickningen och sömnaden. Och vad gör det att blogginläggen kommer lite då och då. Du har en intressant blog med både sorg och glädje. Tycker bilden på Astrid är härlig...tänk o få ligga raklång på golvet när man är trött. Hoppas dina bättre dagar blir fler och fler

Annika said...

Kram! Ta hand om dig, vila när du kan och tusen, tusen lyckönskningar!

Anonymous said...

Hej
Är oxå utmattningsdepressimerad sen 13 månader tillbaka. I höstas skrev min läkare en remiss till multimodalateamet i Göteborg. Gick hos de på sk grönrehab två dagar i veckan i 8 veckor. Fick lära mig att hantera trötthet, ångest och att planera aktiviteter mm. Har hjälp mycket i hur jag fungerar idag. Jag har fått verktygen nu ska jag "bara" lära mig att använda dom.
Vet hur det är att vara så trött att man bara gråter.
Kramar Pia

Ulrika said...

Tycker att du är så stark som berättar och är öppen med hur du mår! Det är tråkigt att du mår dåligt men det är så viktigt att även den sidan av livet får synas här i allas vårat gemensamma vardagsrum, bloggar och Instagram. Kram!

Manduzana stickar said...

Så skönt att du kan känna något slags hopp om bättre mående i framtiden!