Wednesday, April 12, 2017

Flöjten

 ÅH vad jag gillar den här koftan! Jag som verkligen inte behöver fler koftor känner ändå hur den fyller ett tomrum i min garderob, den blev liksom helt perfekt. Nätt utan att vara för tight. Och så är jag så förtjust i okmönstret förstås. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag såg det.

Mönstret heter Flöjten och jag var med och teststickade det åt Karin Westrand. Den stickas nerifrån och upp och är enkelt och roligt att följa. Jag älskar ju flerfärgsstickning som trogna läsare vet, dock upptäckte jag att jag verkligen inte gillar flerfärgstickning i "resår" så som det är i nederkanten av kroppen och i ärmarna. Nåja det går ju bara korta partier och snabbt stickat och resten var roligt! 

Det har blåst så enormt mycket i Göteborg senaste veckan, att ta kort var helt omöjligt. Är inte helt nöjd med korten som blev, 90% av bilderna fick jag rensa bort pga hår i hela ansiktet. 

Garnet är Dandelion rosy sport som Anna färgat. Jag älskar de rosa nyanserna i oket! Tillsammans med det blå och de små mintfärgade partierna är det perfektion i färg! Och så hade jag turen att hitta knappar i precis samma nyans som den mellanrosa i min lokala sybehörsbutik på Hisingen (Tyg-Johan för den som undrar). Helt klart en ny favoritkofta det här!

6 comments:

Maria said...

Jättefin!☺ Den hamnar på min stickprojekt-lista ��

Anonymous said...

Du är jätte snygg :)

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Nog är det så att man då och då kommer på ytterligare en koftvariant som man kan behöva ;). Förstår att du fastnade för den här modellen. Den här har ju alla förutsättningar för att bli en favoritkofta, fin i både färg, mönster och passform. Roligt att du hade tur att hitta så fint matchande knappar. Jag önskar dig många sköna stunder i din nya kofta.

Handgjort av Vera said...

Jättefin! Både färger och psssform ser perfekta ut :)

Malena said...

Ljuvlig! Jag är av den meningen att man kan aldrig ha för många koftor...

anneliten said...

Helt fantastisk! Jag har inte varit så himla inne på just flöjten eftersom jag just nu är väldigt enfärgad i min stickning... Men det är verkligen snyggt med de där "stavarna" av färg!