Saturday, March 27, 2021

Blåvita rutor

För några år sen när jag började sy ville jag aldrig sy rynkade plagg för att jag kände mig barnslig i dom. Det är ju tur att man kan ändra sig! Förmodligen beror min ändrade smak på att jag fallit för de trender som är just nu, det är ju väldigt inne med mycket rynkat och volym. Jag tror att alla omedvetet faller mer eller mindre för trender. 
 
Den här klänningen är lik de klänningar jag sydde flera stycken av när jag började sy. Enkel överdel med holkärm, vidd i kjolen. Skillnaden på den här jämfört med de jag sydde då är nog att den här är större (alltså mer oversize) och att den har rynkad midja istället för lagda veck. 

Överdelen är Wiksten shift dress (det måste vara mitt allra mest sydda mönster) och underdelen är två raka fyrkanter. Hittar inte måtten just nu, om jag kommer ihåg ska jag uppdatera inlägget med dom! 


Tyget är ett rutigt bomullstyg från Merchand and mills. Det hakar upp sig lite på strumpbyxorna när jag går så kommer nog behöva använda underkjol under, alternativt ha bara ben (längtar efter bara ben!).

1 comment:

Saran said...

Tur att du ändrade dig. Modellen passar dig jättebra.