Monday, March 15, 2021

Vardag på Hisingen

Vardagskläder var det här! Ett par gröna lite frilufsiga byxor och en förstor t-shirt. Moderiktigt? Vet ej. Stilsäkert? Förmodligen inte. Men fyller sin plats i garderoben! 

Byxorna är ett hopkok av ett helt gäng olika mönster. Så många att jag numera knappt minns vilka ursprungsmönstren var. Zadie, Sara, Hudson mfl tror jag. Tyget är en vävd bomullstwill från Stoff och Stil, denna om jag minns rätt. Läste förresten att Stoff och stils nya butik här i gbg ska öppna på Rosenlundsgatan i höst! Just nu besöker jag ändå inte tygaffärer men kanske blir det lagom till att de flesta är vaccinerade och man kan gå i butiker igen. 

Det är ett tag sen jag sydde de här byxorna (så seg med att fota och blogga om saker just nu pga trött) så har halvt glömt bort hur jag gjort. Men jag tror att jag använde den här beskrivningen för fickan, men med andra mått och så vände jag den åt andra hållet. 

Tröjan har jag köpt av en kompis förra jobbarkompis expojkvän (yes! lång kedja!). Han hade bara en tröja kvar i storlek xxxxl så jag köpte den och sydde om den lite. Ville fortfarande ha den stor men inte SÅ stor som den var först. Hisingen! 
 

4 comments:

Annika said...

Jag började lyssna på er podd när den kom, men sedan slutade jag eftersom jag bara stickade och inte sydde och det var så mycket om sömnad. Men nu, när jag blivit besatt av sömnad och tycker att du syr fantastiskt fina saker, plus att jag minns podden som väldigt trevlig att lyssna på, så hittar jag den ingenstans. Har ni tagit ner den helt från internet, eller vet du om det går att gräva fram den någonstans ifrån?

Sara Spekulerar said...

Åh! Du har en fantastisk matta! Så himla snygg! Var har du köpt den?!

Clara said...

Sara spekulerar: det är ikea!

Annika: nej tyvärr går det inte just nu, det kostade pengar att låta avsnitten ligga kvar och just nu har jag inte riktigt tid eller energi att spela in nya avsnitt så den är på paus.

Tove said...

Snyggt!