Sunday, June 20, 2021

Badponcho

Förra hösten såg jag en så snygg badponcho hos Emma och Malena. Av någon anledning sitter inte morgonrockar riktigt kvar på mig, det blir liksom alltid att jag ofrivilligt flashar någon. Så jag ville testa det här, i mina ögon kändes det smartare. Absolut inte snyggare, morgonrockar känns ca sjutusen procent snyggare än det här plagget, men mer praktiskt. 

Så strax innan jul beställde jag tyg från Skroten (deras våffelväv) och sydde den här. Jag gick på känsla, men använde luvan från Juno. Och jag har använt den så mycket! Använder den som en morgonrock och tar på mig den efter att jag duschat, på morgonen när jag äter frukost osv. Och nu på sommaren har jag den på stranden. 

Som ni ser är det mest raka stycken (axlarna sluttar lite neråt) med öppningar för armarna och så lite slits nertill. När jag googlade runt så såg jag att det verkar vara ett vanlig plagg hos surfare? Såg i alla fall många mer surf-aktiga varianter. Och många var gjorda av återbrukade handdukar = mycket smart och miljövänligt. Vi hade inga handdukar som var redo att kasseras men ska spara såna i framtiden. 
 

No comments: