Friday, November 19, 2021

Cottagecore


Känner ni till CottageCore? Jag har fastnat lite på tiktok och där är det en grej. Om jag fattat rätt är det en estetik som hyllar och romantiserar "det enkla livet på landet". Och det genom kläder som känns lite Nygårdsanna möter Sailor moon typ. Jag känner att jag leker lite Cottagecore på de här bilderna! Men skulle det vara äkta cottagecore skulle jag ha sminkat näsan röd och målat dit fräknar också.


Den här klänningen är sydd i ett av mina absoluta favorittyg, nämligen Wes från Merchantandmills. Jag sydde en skjorta i det förra året och när jag sålt av lite kläder nyligen unnade jag mig några meter till. Ville inte ta några risker med det utan sydde en gammal favorit: Wiksten med rynkad kjol. Kan inte gå fel med det!


Såg förresten att Wiksten shift inte går att köpa som pdf direkt från Wiksten just nu, om jag fattat rätt så är hon på mammaledighet. Tror att det fortfarande finns att köpa hos återförsäljare dock. Jag ville köpa ett mönster på barnkläder från henne så försöker hitta någon som säljer pdf och inte pappersformat. Mönster: Wiksten shift med avskuret liv och rynkad kjol
Storlek: 10
Tyg: vävt linne som heter Wes och kommer från Merchant and mills
 

1 comment:

Anonymous said...

Kul att se dig igen!