Monday, September 19, 2022

Blommor av papper

Efter valet gick luften ur mig helt. Det plus några andra privata saker fick mig att bli helt under isen i några dagar. En depressionsdipp med total trötthetskoma. 

När jag inte sovit har jag tittat på gamla avsnitt av Call the midwife och gjort pappersblommor. Skönt med något som händerna kan fokusera på. Något nytt för hjärnan som den behöver lära sig lugnar tankarna lite. 

Jag har köpt papper från Systrarna Grene, Panduro och CC hobby och min korta utvärdering är att jag gillar pappret från Systrarna grene bäst men pappret från CC hobby har finare färger. Panduros papper är uselt, köp inte det. Obs att jag sysslat med att vika pappersblommor i 1,5 vecka så är verkligen ingen expert så blir väl en slags nybörjarrecension. 

Mönstren har jag hittat på lite olika ställen när jag sökt på Crepe Paper Flowers. Flera är från CC Hobby för de är gratis och enkla för nybörjare som mig själv, andra från The house that Lars built och sen ställen som Pinterest tagit mig till. 

Har funderat över varför plastblommor känns så tacky och fult men blommor av papper fint? Eller är det bara i min hjärna? Tänker att det är för att plastblommor är helt döda men blommor av papper som är handgjorda ändå har någon slags liv? Om någon har andra tankar får ni gärna skriva det! 

 

3 comments:

Linnéa said...

Wow så verkliga de ser ut. Trodde först att de var riktiga 🤩
Personligen tycker jag att både plast- och papperblommor kan vara både fula och fina. Vissa bara ser väldigt fejk ut medan andra ser levande ut.

Gudrun said...

Dina blommor är helt fantastiska!Så skicklig du är!!

Teresa said...

Luften gick ur mig också efter valet, huvva. När livet känns som tuffast ser jag på Gilmore Girls, om och om igen.
Hoppas du mår bättre nu. Flytt låter positivt och kul.