Monday, September 30, 2013

Holst Coast


I sjukdomstider går det ju alltid att trösta sig med garn. Det här garnet beställde jag visserligen innan jag blev sjuk, men idag var helt klart rätt dag att få det i brevlådan. När jag beställde det lyckades jag (eller snarare datorn) på något sätt skicka iväg pengarna men inte själva beställningen. Så dagen efter fick jag ett mail från Helle Holst om att beställa om, och så långt allt väl. Men - då fanns inte provkartan över Coast kvar i lager längre, men jag tänkte jaja och la i lite gult garn istället, vilket blev ungefär samma summa. Skickade ett mail om vad jag gjort, och att de kunde behålla de få kronor som jag betalat för mycket. Dock lönar det sig uppenbarligen att vara trevlig, för nu fick jag både provkarta och det gula garnet! Bra kundservice Holst!

Jag har hört både ris och ros om Coast, men efter att ha känt på Katarinas fantastiskt fina barntröja i dubbel Coast ville jag sticka en sån till Astrid. Om jag förstått rätt så kan det tydligen vara lite skört när bara en tråd används, men eventuellt hålla bättre med två trådar. Återkommer med recension när jag stickat lite mer i det!

Färgerna jag beställt är Lead (som jag slog upp och som visade sig betyda Bly, det är alltså den grå), Aconite (som jag tror är nån gul blomma, källa google images) och så Dove som är lite smutsvit.

Obs! Bara så att inte nån blir köpsugen och sen besviken - den gula är inte riktigt så intensiv som på bilderna. Ljuset i vardagsrummet låg så fint, så det är snarare det + uppljusning som ger den gula nyansen. Men det är en fin gul, dock lite dovare i verkligheten.

2 comments:

Anonymous said...

Finns också på fina Tummelisa <3!

Helga said...

Du har så fina bilder :) Hoppas ni kryar på er snart!