Friday, November 8, 2013

Lilla hjälmen
Astrid är inte så förtjust i mössor utan sliter av dem rätt fort, så jag tänkte att en hjälmmössa kanske skulle sitta bättre. Valet föll på den här urgulliga franska mössan Little Heaume. Det var en såndär riktigt snabb och rolig stickning, tog bara några timmar så var den klar. Rolig konstruktion också, med början i nacken och avmaskning mitt fram i den lilla snibben. 


Sitter den kvar då? Alltså hahaha vilket skämt. Max tre sekunder tar det, sen har hon slitit av den. Nåväl, den är lite stor så jag spar den till kallare dagar och hoppas på att hon gillar den mer när hon blivit lite större... 

Garnet är mjuka Abuelita merino worsted, som jag tyvärr tycker noppar en del i min Islandströja. Har inte använt den så mycket än eftersom det varit så varmt, men kommer nog inte köpa mer av det. Till en mjuk barnmössa passar det bättre tror jag. 

7 comments:

Anonymous said...

Det var nog det gulligaste jag sett idag./ Teresa

Anonymous said...

Vilken söt mössa! Den lilla hålkanten gör det där lilla extra tycker jag. Sen är det ju en gullig fotomodell också ...

Sturkas said...

Ha ha, den sista bilden är fantastisk!
Vilken fin modell på mössa och bäraren är självklart kanonsöt.

annasaviga said...

Jättefin mössa, den kommer säkert till annvändning, protester till trots. Mina pojkar har alltid slitit av sig sina mössor när jag vill prova, men konstigt nog låtit de varit på när det är dags att gå ut.

Wallinskaya said...

Vilka söta bilder. Jättegullig mössa.

Manduzana stickar said...

Haha, vilka fantastiska bilder på Astrid :)

Annika said...

Den var supersöt! Din ser inte konstigt spetsig ut som mönstret, utan istället sött småspetsig.
Vår son vägrade också ha på sig alla fina stickade och virkade mössor under det första året, men den här vintern när han ska fylla två älskar han plötsligt mössor och vill helst ha dem hela tiden. Så håll ut!