Monday, November 18, 2013

Peony Perimeter under blockning


Ibland är det nästan som magi hur en den där högen som inte ser mycket ut för världen (förutom färgen då som ju är lika fantastiskt även oblockad) helt plötsligt förvandlas till något med ett intrikat mönster!

Ibland får jag lite frågor om hur man ska göra för att blocka ett plagg, och jag har tänkt att jag ska göra en tutorial. Men tiden är knapp och jag har fortfarande inte hunnit det, och dessutom är det redan andra som gjort det! Senaste Twist Collective har en mycket pedagogisk beskrivning med bilder som steg för steg visar hur det kan gå till. Block Party heter artikeln och den hittas här.

Den här sjalen heter Peony Perimeter, och jag ska ta lite bättre bilder på den när den inte ligger på Biltemas pusselmatta (en klassiker i stickningssammanhang, det är den billigaste pusselmattan som går att få tag på).

7 comments:

KatLinn said...

Så fantastiskt snygg! Färgen och mönstret och ditt arbete, helt underbart!
Och den där mattan är ju en klassiker, funkar finfint att blocka på, dessutom kan du engagera Astrid i förberedelser sen - först lägger ni pussel, sen blockar ni.

knitbyme said...

Jag har tom 2 såna puzzel! Superbra o tål nålarna till mina blockningsvajrar oxå. Roligt att se allt du hinner nu "trots" en liten hemma. Jag var likadan o tog vara på varje liten stund när Jag var hemma med Adam de första 2 åren!

Clara said...

Katlinn: ja det är ju smart! Får dock vänta med att engagera Astrid tills hon slutat upp med att äta på nålarna... :)

Carina: Ja, jag norpar varje stund jag kan :). De blir fler nu när hon kan sitta själv, då kan jag sitta bredvid och prata och engagera men samtidigt sticka. Hurra!

Anonymous said...

Vilket fint spetsmönster. Ser rätt svårt ut. Min favoritfärg. Hösthälsningar från Anna i Karleby, Finland

Susilull said...

Wow! Vilken snygg sjal!!

Anna said...

Underbar färg på garnet, påminner om hjortron, fin sjal! En sjal jag blev glad av!

Ananas said...

Snygg! Älskar färgen :)