Sunday, June 28, 2015

Blå linnekappan

När vi åkte till Skroten i våras så köpte jag lintyg till en kappa. Min absoluta favoritvårkappa börjar bli för liten (graviditet och antidepressiva har förändrat kroppen) och jag ville sy mig en ny blå vårkappa. 

 Plats för höfterna! Har problem annars med att när något passar över axlarna så går det inte att stänga över höfterna.

 Mönstret är egentligen för en kort jacka och heter Ninot men jag förlängde den lite. Gillar alla fina detaljer med passpoalerade knapphål och fickor.

Motveck i ryggen som ger vidd! På bilden låg det lite konstigt, men ni fattar.

Sen blev det visst ingen bild utan sjal, men jag gjorde kappan kraglös så det är inte så mycket att se. Jag har alltid sjalar och de ligger mycket bättre om ingen krage är där och stör. Jag är stolt och nöjd över vad jag sytt, lätt det mest komplicerade jag gett mig på! 

9 comments:

Anonymous said...

Förstår att du är nöjd - att sy passpoalerade knapphål och fickor är inte lätt! Grattis till en välsydd linnekappa. Fin blå färg!

Podam said...

Denne er nydelig på deg! Jeg elsker detaljen i ryggen med knappene, det ser så profesjonelt ut :) Garderoben din er veldig inspirerende etter at du begynte å sy selv.

Syserine said...

Så otrolig fin! Och komplicerad sömnad!

krakel said...

Mycket snygg. Klart du ska vara stolt över den!

Astrid said...

Åh så fin!

Anonymous said...

Så mycket fint du gör!!!! Stickat o sytt!! Blir så inspirerad av din blogg, så roligt att läsa! Tack!!

Iréne i Östersund

Dödergök said...

Vad grym du är! Så fint med just den där blå och just den där gula ihop. Jag är taggad på att försöka sy en höst-kappa, har köpt ett småprickigt fodertyg och är lite sugen på ett vintage Marimekko till yttertyg. Ska bara hitta ett mönster samt öva lite mer först. Tack för all inspiration!

Kullerbyttatextil said...

Supersnygg!!! Precis en så'n kappa jag skulle vilja ha! Har väntat på bloggbilder sedan du visade de ursnygga knapphålen på insta! 😃 Dags att lägga till: Clara stickar och syr?! 😉

Efwa - Medea said...

ÅÅh vilken fin modell och vacker färg. Detaljerna är verkligen fina.