Sunday, June 7, 2015

Rymdklänningen
Jag är så nöjd med den här klänningen! När jag precis började sy på riktigt tipsade någon mig om Shaukat och jag kunde bara inte låta bli att köpa det här fantastiska Liberty tyget där. Rymd-marmorerat Liberty of London tyg liksom, det går inte att motstå! Men även om tygerna är billigare där så är de fortfarande dyra så tyget blev liggande länge i skåpet utan att jag vågade sätta saxen i det. Nu är jag glad att jag vågade för jag är riktigt nöjd! Även om jag hela tiden tänker "kunde det blivit bätre?" så vet jag nånstans att nä just nu kunde det inte det, och det är bättre att använda tyget nu när jag är som allra mest förtjust i det än att det får ligga i tio år eller så utan att användas.

Mönstret är en blandning av två andra plagg, dels zippy top (fortfarande utan dragkedja) som blivit min favoritöverdel och sen kjolen från Factory dress. Men kjolen är ju egentligen bara ett rakt stycke tyg där framstycket är lite bredare än bakstycket så att det blir stora veck fram och små bak. Min klännings sammanlagda veck är ca 20cm fram och ca 8-9cm bak.
Och så har den fickor såklart! Det här är den andra varianten av mix-klänning jag gör, men den första brunrutiga har inte hamnat på bild än.

Sen är jag också mycket nöjd över att jag vågade mig ner i källaren för att fota! Vi har massor av outnyttjade rum i källaren till hyreshuset jag bor i och jag har flera gånger tänkt att det vore himla bra ställe att fota på. Men att släpa ner stativ kamera och självutlösare har känts lite fånigt. Idag gjorde jag det och det gick jättebra! Den fåniga känslan försvann direkt och det var en precis så bra "fotostudio" som jag tänkte! Rejält högt iso-tal bara så funkar det, grynigheten får jag stå ut med.

8 comments:

Anonymous said...

Vilket härligt mönster på tyg! Och så fina bilder det blev där nere i källaren! Fattar bara inte ur du fick till så fina poser - mina bilder blir inte så bra, kanske något bättre när min man fotograferar mig ;).

Dödergök said...

Som jag skrev på instagram, den perfekta klänningen. Och det är så jäkla fint med kängor till klänning, mvh punkskadad.

Ingvild S L said...

Åh, veldig fin kjole! :)

Ullemor said...

Det var en häftig ide att använda källaren till fotoatelje!

Lia said...

Alltså WOW vilket tyg, nu längtar jag tills jag blir tillräckligt säker med min symaskin för att sy i så vackra tyger! Jättefin klänning också, blir sjukt inspirerad av alla dina syalster.

Malin said...

Fina bilder, rin klänning, rin person.

Malin said...

fin ska det såklart stå, inte rin.

Therese said...

Jösses så fin! Och som Dödergök skriver, sjukt snyggt med kängor till! (även jag något punkskadad ;) )