Saturday, June 6, 2015

Stickningen badar


Jag skrev ju om min lintröja häromdagen och att lin beter sig helt annorlunda än ullgarn. Jag tycker inte det ska avskräcka om du vill sticka i lin, däremot vill jag verkligen poängtera att du ska göra en provlapp och sen behandla din provlapp som du tänker göra med ditt färdiga plagg sen. I mitt fall alltså lägga i blöt, glömma bort det i en timme eller två och sen ta upp det för att torka. 

Men som ni ser på bilden är ju det som ligger i blöt lite större än en provlapp, och det är för att jag inte riktigt vågar lita på provlappen. Jag provar mina plagg ofta under stickningens gång, och jag kunde liksom inte tro på att de färdiga plagget skulle bli bra eftersom stickningen var helt gigantisk. Så lite då och då blöter jag ner hela stickningen och så får det torka över natten. Lin torkar fort, om jag blötlägger på kvällen så är det torrt nästa dag. Funkar jättebra! Då kan jag prova och sen lugnt sticka vidare. Har dock ingen aning om hur det påverkar kabel och sånt, men jag skulle ju inte lägga mina signature needles i blöt direkt. 

Nu är jag nästan halvvägs på min blå lintröja och jag är så nöjd! Indigofärgen är så djup och levande. Passformen blir också bra, jag gör en slags variant på Holly med en helt annan stickfasthet och utan hålen.

1 comment:

Caroline said...

Färgen är verkligen härlig, spännande med lin. Har ett lingarn hemma men vet inte riktigt vad jag ska använda det till ännu.