Tuesday, July 3, 2018

Projekt mini-makeover i sovrummet

För ca en miljon år sen (känns det som, det är kanske ett år sen) sydde jag lite grejer till vårt sovrum. Min plan var att jag skulle fota och visa när vi fått upp lite mer tavlor på väggen men eftersom det aldrig händer så visar jag ändå. 

Vårt sovrum är väldigt stort, förutom vår gigantiska säng rymmer den många garderober och min syhörna. Ska visa syhörnan lite mer i ett inlägg framöver om vilka symaskiner jag har. Astrid har sovit med oss sen hon föddes, hon var ett spädbarn som ville vara nära exakt hela tiden (babynestet jag sydde ratades direkt, hudkontakt skulle det vara) och det har fortsatt. Vi tänker att hon får ta det i den takt hon vill, hon har en egen säng och för eller senare vill hon väl sova i den. För att få plats allihop bekvämt har vi satt ihop en 120cm säng med en 90cm = 210cm. Alla kan sova gott! 

Eftersom vi ändå har en förhoppning om att det inte är alltför lång tid innan Astrid sover i egen säng ville vi inte skaffa en dyr sänggavel eller sängram som vi bara har ett kort tag. Istället har vi hängt upp kuddar på väggen som "sänggavel". De är mjuka att luta ryggen mot och skyddar väggen mot fettfläckar från tex hårvax mm. Jag har också sytt en egen sängkappa eftersom det inte finns sängkappor till 210cm sängar. 

Om jag börjar med sängkappan så är den helt enkelt raka bitar linnetyg som jag rynkat och sen sytt fast på ett stort underlakan. Jag utgick från den här guiden och använde ikeas linnetyg på metervara. Det är rätt brett så jag lyckades med att klippa det i tre delar på bredden = rätt billigt projekt i slutändan. De delar som står mot väggarna har bara korta bitar som täcker dem, kändes onödigt att ha sängkappa på dom när de ändå är mot väggen. 

Kuddarna är också köpta på ikea plus ett grått lite stadigare tyg som jag sydde fodral i. Det var lite klurigt att hitta kuddar som passade i längd med sängen, allra helst hade jag velat ha två långa men tre halvlånga fick duga. Till dom kuddarna vi hittade fanns förstås inga snygga fodral men det är ju enkelt att sy själv. Läderremmarna har jag gjort på en kurs i läder jag gick för ett tag sen, men det är helt enkelt bara enkla remmar som vi satt fast på väggen. Idén kommer från en bild jag sett på Pinterest för länge sen men som jag just nu inte hittar igen. 

En bra budgetlösning som ändå gav ett bra resultat tycker jag! Sen ska vi bara lyckas få upp lite fler tavlor då så blir det nog ännu bättre. Allra helst skulle jag önska mig ett snyggt golv istället för det skitfula linoleumgolvet (jo jag vet att man kan måla men har hört att det slits fort) vi har just nu. Klassiskt hyresrättsgolv... Vi har som plan att flytta för eller senare (förmodligen senare, vi bor helt okej som vi gör nu) så har ingen lust att lägga särskilt mycket pengar på golvet. 

2 comments:

Helga said...

Vilken bra idé med kuddarna! Snyggt också :) vi har en 2.70 säng :D dock bara pappan och storasyster som sover där just nu. Jag och nyfödingen håller till på soffan men sen är tanken att alla 4 ska sova tillsammans :) mysigt!

Ine said...

Så smart å sette sammen to senger! Vi samsover med Ylva (2) og Orvar (5) kommer som regel inn i løpet av natta han også, så det blir fort litt trangt. Veldig fint med sengekappen og putene på veggen også :)