Friday, July 27, 2018

Trötthet och tygmåleri

Egentligen skulle vi varit i Småland nu och hälsat på min pappa och bror men min kropp sa nej, jag orkar helt enkelt inte. Försöker tänka att det är bra att jag lyssnar på min kropp istället för att tänka att jag är värdelös som inte orkar. Skitsvårt att tänka så dock. Men när man börjar gråta vid tanken på att packa en badpåse och åka och bada för att det känns övermäktigt så är det dags för vila. Så vi är tillbaka hemma i Göteborg utan några direkta planer. 

Idag målade jag och Astrid på tyg, det var inte direkt planerat att hon skulle vara med men mysigt att det blev så. Jag är glad att jag orkar de här små stunderna och det känns så fint att hon är så stor så vi kan göra sånt här ihop. 

Jag ska sy en Ogden Cami. Väldigt inspirerat av tyget till min senaste Teahouse dress som ni ser :). Tyget är rosa muslin/double gauze från Rosa Huset. Det beter sig helt annorlunda än det double gauze jag sytt i tidigare, drar ihop sig mycket mer i tvätten så får se hur det blir sen. Förhoppningsvis håller färgen i tvätten också den här gången. 

 Astrid fick en restbit att måla på som är tänkt att bli ett hårband till henne sen. Tycker det blev så fint! Jag hjälpte inte till alls, det enda jag gjorde var att hälla upp färg (och torka upp efteråt där det var stora färgklumpar på tyget). 

3 comments:

Unknown said...

Så fint det blev! 😍😍😍 Om du är orolig för att färgen ska lossna i tvätten kanske du kunde testa att tvätta tyget innan du målar? Då försvinner eventuella störiga kemikalier som gör att färgen inte sugs upp ordentligt. Om du inte gjort det redan alltså :) Blir så inspirerad av allt du gör, tack för att du delar med dig!

Cecilia N said...

Grattis till att stå ut att lyssna på kroppen!

"'Hejom fejom', sa Kerstin", typ. Det blir bra om man gör som man behöver.
Tids nog studsar du omkring igen om du vill.

Clara said...

Maja: Tack! ja jag tvättar alltid tyger innan, målar helst på färdigutklippta delar till plagg och vill att tyget ska vara färdigkrympt då :)