Thursday, October 25, 2018

Bas-tshirt no1

Efter min bröstförminskning har jag inte riktigt orkat ta tag i att göra ett nytt mönster för t-shirts, det har känts som ett alltför stort projekt. Men så råkade jag färga 2,5m trikåtyg i en superful spräcklig ljusblå nyans och hade plötsligt perfekt tyg för toiller. Så för några veckor sen tog jag tag i det! 

Först ut är en t-shirt med lösare passform. Med b/c-kupa är det betydligt enklare att få en välsittande t-shirt än med f/g och jag behövde inte göra särskilt många ändringar. Jag har använt Rose från Sy! av Jenny Hellström i storlek medium. Den blev lite för smal över höfterna så jag har dels gjort den rakare (ingen insvängning i midjan) och dels lagt ut den lite nertill. 

Just nu minns jag inte om jag ändrat ringningen men jag tror att jag gjort det. Jag har också förlängt ärmen något. Tyget är viscosejersey från Stoff och Stil. 

Den är inte helt fulländad passformsmässigt (lite rynkor vid ärmhålen osv) men det duger för mig just nu! Perfekt stapelplagg i min garderob, löst sittande svarta t-shirts är förmodligen mitt mest använda klädesplagg. Synd att det är så fruktansvärt trist att sy bara... :)

No comments: