Monday, October 8, 2018

Basic med en twist

Tidigare har jag ju visat ett helt gäng med spetsbhar som jag sytt, men jag har ett litet problem. Det är nämligen otroligt roligt att sy i spets - men jag använder det inte. Eller jo, någon gång ibland, men spets är liksom inte helt och hållet jag om ni förstår vad jag menar. Så jag har börjat fundera på vad jag tycker är fint men ändå enklare. 

Den här bhn känner jag är ett bra försök på vägen till min ultimata bh. Att en bh är skön är det absolut viktigaste och det är den! Jag tycker också att den är både snygg och åt det enklare hållet men utan att vara tråkig. Det är fortfarande något med den som gör att den inte får fullpott av mig men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. 

Mönstret är Darcey bra som jag sytt flera gånger tidigare. Detta är dock den första gången jag gjort den högre modellen fram. Jag var orolig att det skulle se trist och tantigt ut men det tycker jag inte att det gör, jag gillar ringningen och tycker den är lagom. Den enda ändring jag gjort är att jag lagt till ett rakt stycke tyg under kuporna. Jag vet inte om det beror på mina ärr efter operationen men jag tycker att bhar som slutar direkt under kuporna är obekväma och ärren kliar lätt om bhn ligger mot där. 

Tyget är prickig spetsmesh som kommer från Etsyshopen Imperial Lingerie. Först sydde jag en variant i bara det men den blev alldeles för genomskinlig och gav inte så mycket stöd. Det kändes omöjligt att få prickarna att hamna ovanpå varandra om jag la det dubbelt (det var tillräckligt jobbigt att sy i mesh som det var) så jag valde att fodra bhn med svart stretchmesh från Bwear. Mer stöd och lagom genomskinlig! 

Den har ingen knäppning utan är av dra över huvudet modell. Tycker det är bekvämare så! 

 Jag håller också på att experimentera mig fram med att använda mesh i trosor. De här är jag riktigt nöjd med! Det är dock omöjligt att fota trosor liggandes tycker jag, de ser så mycket bättre ut på kroppen. Men än så länge känner jag mig inte helt bekväm i att fotografera mig själv i trosor :). 

Dessa är jag allra mest nöjd med, sydda efter inspiration från Emerald Erin. De känns 100% rätt i min bok, basic trosor med en twist som gör att de inte är tråkiga. Nästa gång ska jag dock komma ihåg att ha ett lager enfärgad mesh även till trosorna, när jag som här bara använde den prickiga meshen blir den mer genomskinlig än bhn och matchar inte helt. En småsak men jag stör mig på det :). 

2 comments:

Tove said...

Fina och coola underkläder! Jag förundras varje gång jag är inne här över dels hur mycket du hinner skapa och dels hur duktig du är på det du gör! Fantastiskt, tycker jag.

Handgjort av Vera said...

Jättesnygg bh!