Wednesday, October 17, 2018

Fennel fanny pack

I förra veckan när jag scrollade instagram som man gör fick jag syn på en magväska i senapsgul manchester och fick direkt sybegär. Jag gillar magväskor (det är ju praktiskt!) och dessutom en snygg - vill ha. Jag åkte till Stoff och Stil och var egentligen ute efter senapsgul eller vinröd manchester eller sammet men det fanns inte. Istället fastnade jag för den här helt ljuvliga men svårfotade grönblå/petroleum-manchestern.

Alla coola kids hänger sina magväskor såhär nuförtiden så jag testade det. Faktiskt rätt skönt och praktiskt! Särskilt om en cyklar. 

Mönstret heter Fennel fanny pack och jag spontanköpte det utan att läsa särskilt mycket om det innan. Blev lite besviken när jag såg att det inte var något foder eller mellanlägg och att alla sömmar inuti lämnades synliga. Särskilt som mönstret kostar 12 dollar, i jämförelse med tex ryggsäcken Range av Noodlehead som kostar 9 dollar. Jag är helt för att designers ska ta betalt för sina mönster och betalar gärna för välgjorda mönster men här kände jag att det var lite för lite för pengarna. 

När jag skrev på instagram att jag inte visste om jag kunde rekommendera mönstret hörde designern av sig och frågade (vänligt och trevligt!) om mina åsikter eftersom hon själv inte var helt nöjd. Hon skrev att hon funderar på att lägga till ett foder i mönstret så kanske kommer det en uppdatering så småningom. 

Mitt tyg är rätt tunt och ostabilt så jag ville verkligen ha mellanlägg. Och synligt mellanlägg och synliga sömmar är big no no för mig. Dock orkade jag inte tänka ut hur jag skulle göra för att sy ett foder där alla sömmar doldes (trött utmattningshjärna) så jag sydde först fast alla dragkedjor så som jag brukar göra och sen sicksackade jag bara ihop fodertyg plus yttertyg. Där det blev synliga sömmar sydde jag fast snedslåband för hand på insidan, det är det ljusrosa tyget som syns på bilden ovan. Jag gillar att handsy så det var en helt okej lösning för min del och jag är nöjd med resultatet! Och just det, jag strök fast mellanlägg på både yttertyg och fodertyg för extra stabilitet. 

Jag är så nöjd med min magväska! Formen och storleken är helt perfekt så jag är ändå glad att jag köpte mönstret i slutändan. Jag funderar redan på att sy en till, antingen i senapsgul eller vinrött som jag planerade först eller så vore det ju väldigt fint med en ljusrosa... Får ju passa på när det är trendigt med magväskor! 

2 comments:

Tove said...

Superfin! Jag fick en, inte alls lika fin, på mors dag och den har jag använt varje dag sedan dess, åtminstone i somras när jag ville kunna gå ut i klänning utan fickor men ändå ha med mobil och nycklar.

Teresa said...

Oj, vad fin väska och helt underbart tyg och finaste färgen.
Är så imponerad av din skicklighet vid symaskinen.