Thursday, November 29, 2018

SilverJag går ibland en silversmideskurs på ett av aktivitetshusen här i Göteborg (ställe för folk med psykisk ohälsa). Denna hösten har det inte blivit av eftersom jag mått rätt kasst men i början av sommaren gjorde jag dessa örhängen. 

Jag har sett massor av liknande örhängen på Pinterest och Etsy (här finns förresten min pinterest om någon är intresserad) så det här är ett hopkok av olika inspirationskällor. Så som det brukar vara :) 

För det mesta har jag rätt små örhängen så mina öron är inte så vana vid tyngd. Därför gjorde jag den största delen i mycket tunn silver (0,4mm om jag minns rätt) och de mindre delarna i aningens tjockare. De väger faktiskt förvånansvärt lite och mina örsnibbar klarar att ha dem en hel kväll! 

På den här bilden syns inte örhängena så bra men jag tyckte jag var snygg så den får vara med ändå! 

6 comments:

Kvistlena said...

Tack för en inspirerande blogg och Instagram! Det är din förtjänst att jag tagit fram symaskinen igen. Även om det inte blir så mycket gjort för mig.
Nu blir jag nyfiken på vilket aktivitetshus du går till. Jag har varit sjukskriven länge och skulle behöva komma ut och socialisera mig lite mer.

Clara said...

Kvistlena: jag går till aktivetshuset på Bjurslätts torg, kan verkligen rekommendera det! Mysig stämning och jättetrevlig personal. Men jag går dit för att det ligger nära där jag bor, finns det något närmare dig så är det säkert också ett bra ställe :). Tror det finns fyra eller fem stycken olika i Göteborg, sök på aktivitetshus Göteborg på google så hittar du.

Unknown said...

Hej Clara! Jag undrar om du får någon hjälp med din psykiska ohälsa. Jag har läst din blogg länge och minns att du blev "dumpad" av din psykolog en gång. Fick du bara klara dig själv sen? Eller får du någon vettig hjälp för att ta dig ur/stå ut med din psykiska ohälsa? Kram från Klara

Clara said...

Klara: nope, ingen hjälp än. Är inskriven i psykiatrin men får ingen hjälp därifrån, trots att jag tjatar (så mycket jag nu orkar). En sjuksköterska där har sagt att hon tycker att jag ska anmäla mitt fall till patientnämnden eller vad det heter sen när jag orkar. Går till en psykolog privat, är glad att jag har ekonomiska möjlighet till att göra det. Tack för att du frågar! Det känns fint att någon läser, minns och undrar!

Unknown said...

Ett riktigt underbetyg åt psykiatrin. Tur att du har råd med annan hjälp och lycka till med tillfrisknandet.

Sandra Petersson said...

Hittade din blogg via pinterest och tyckte det var något bekant med dig. Så kom jag på att vi setts på aktivitetshuset en gång :-) Kul att hitta din blogg, nu ska jag läsa ikapp mig om allt fint du gjort och förhoppningsvis få mer inspiration :-) Ha en fin dag!