Thursday, November 29, 2018

Snöblomma

När jag scrollade instagram för några veckor sen fick jag syn på denna fantastiska adventsstjärna. Och ännu bättre, det fanns en beskrivning på hur en gör sig en egen sån! Det är Leitn tös som gjort beskrivningen och ni hittar den här

Min snöblomma är gjord lite annorlunda. Jag hittade inget vitt bakplåtspapper så istället tog jag mönsterpapper. Det är ju viktigt att pappret tål lite värme, led-lampor blir inte supervarma men ändå tråkigt om huset brinner ner pga att man gjort sig en egen adventsstjärna... Mönsterpapper går ju att stryka så det fick duga. 

Först gjorde jag samma mått som Leitn tös skrev men den blev alldeles för stor för våra rätt små fönster. Det är verkligen en nackdel med vår lägenhet, alla våra fönster är så små! Så jag gjorde en ny mindre med mallar i dessa mått: 

  • Stor: L 22,5cm B 19cm och jag klippte 24st 
  • Mellan: L 15,5cm B 14cm och jag klippte 16st
  • Liten: L 9,5cm B 15cm och jag klippte 10st
Min stjärna/blommas diameter är ca 47cm. Och ja jag bröt ihop lite när jag insåg att jag vikt och limmat en alldeles för stor stjärna först.Det tar lite tid att vika och limma men särskilt svårt är det inte! Och jag är så nöjd. Blir glad varje morgon när jag tänder den! Får se hur det kommer gå att förvara den när den ska plockas ner men det blir ett senare problem. Den är ju ganska tjock i och med att det är två stjärnor/blommor som sitter på var sin sida om ett 8cm brett papper (tog mig lite tid att fatta att det skulle göras två). 

Orginalet finns att köpa för den som vill det, men jag tycker faktiskt att denna hemmagjorda är mycket finare. Plus att jag tyckte att det var ganska mysigt att vika och limma, vika och limma. 

1 comment:

Finally Mallorca said...

Jag såg på din Instagram att du "byggde" den snöblomman och så gick jag vidare till Leintos blog för att kolla hur man kunde göra den. Jag funderade också ganska länge om att det kanske var det två snöblommor som skulle klistras, en på var sida av lampan :-).