Saturday, December 29, 2018

Årets hemmasydda julklapparJag firar alltid jul med Andreas familj och där har vi traditionen att lotta två personer att ge julklappar till. Tycket det är en väldigt bra grej! Slipper stressen och konsumtionshetsen med att ge julklappar till alla men får ändå tänka ut presenter till två personer och får öppna paket på julafton. I år fick jag min svärmor Gudrun och min svåger Simon och eftersom de båda hade rätt slitna reklamneccessärer så tänkte jag att det passade bra att ge dem var sin ny. 


Mönstret är från Grainline Studios Portside kit. Jag köpte det mönstret för flera år sen när jag sydde väskor till mig, Astrid och Andreas och det måste ha blivit uppdaterat sen dess för jösses så mycket fel det var i Doppkit-delen (alltså neccessären, det heter ju doppkit på engelska). De olika sidorna passade inte ihop, på mer än ett ställe kändes det som att sömsmån var glömt osv. När jag googlade runt hittade jag flera inlägg från när mönstret var nytt där andra upptäckt samma sak, Lladybird bla. Så det måste blivit uppdaterat, bara jag som inte hittar uppdateringen i min mailkorg. 

Efter lite trixande med de olika måtten blev det i alla fall neccessärer av det hela! Och snygga också, tycker jag och även mottagarna tror jag :). På Simons råkade jag sätta dragkedjorna som om han var vänsterhänt istället för högerhänt men jaja, de funkar ändå. 

Bägge har detaljer i läder, handtag plus deras namn på framsidan. Det gör ju att de inte går att tvätta, men hur ofta tvättar ni era neccessärer? Jag är i och för sig en person som inte stökar ner mina neccesärer så mycket, tror jag är rätt ordningsam på den fronten. Min neccessär är mer än 6 år gammal och jag har aldrig tvättat den, aldrig haft behov av det. Tänker att om den blir smutsig på något sätt går det väl att fixa med våtservetter (de är otroligt bra fläckborttagare!). 

Nu är jag sugen på att sy en till mig själv också! Ska bara kunna  bestämma mig för vilket tyg :D. 

4 comments:

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Jättefina necessärer! Tänker att de bara blir vackrare med tiden när lädret mörknar. Gillar speciellt den med äppeltyget.

Sandra Petersson said...

Åh så underbara!

Handgjort av Vera said...

Jättesnygga! Och så fint med läderdetaljerna.

fale artut said...

Mycket fina julklappar!!
Man gör en "kattatvätt" om de blir fläckiga, blöter en tvättlapp eller trasa och torkar bort fläckar och smuts. Går hur bra som helst!