Tuesday, December 18, 2018

En lite för kort Inari

Redan i somras sydde jag den här varianten av Inari tee dress, vilken i ordningen det är minns jag inte. Har sytt många! Älskar kläder som ser riktiga ut men känns som pyjamas. Mitt mål är att alla kläder jag har ska gå att göra yoga eller sova i, då är de sköna nog. 

Inspirationen till denna kom från Frk Wiberg som sydde några skitsnygga Inaris till sin dotter. När jag sydde denna kortare variant blev den dock lite för kort för att jag ska vilja ha den barbent. Med leggings under funkar den, men även då bara i väldigt avslappnade sammanhang. 

Många skulle nog tycka att den är lång nog men jag känner mig inte helt bekväm. Minns att en gammal kompis till mig brukade ha regeln att tighta kläder skulle gå minst till tummen (om armen hängde rakt ner) och plagg med mer vidd till långfingret, då var de långa nog. Till tummen uppfyller denna men den känns ändå inte lång nog. Beror ju iof också på vad en har för ap-index (alltså hur långa armarna är i förhållande till kroppen), mitt är 0 och hon hade kanske högre ap-index :). 

Mönster: Inari tee dress från Named
Storlek: 38
Ändringar: rejält avkortad
Tyg: melerad bomullsjersey från Stoff och Stil

No comments: