Friday, January 27, 2012

Semlekatt

Vad gör man om man har lussekatter över från i julas men mest av allt vill ha semlor? Jo, såklart, det bästa av två världar : Semlekatt! Hur gott som helst faktiskt!

12 comments:

Frugan said...

Sicken mutation! Att man inte kommit på det förut, det är ju genialt!

Tyg och otyg said...

Oh, ja, det skulle jag nog gilla! Lussekatter är typ mitt bästa bakverk och semlor kommer inte långt därefter. Och namnet semlekatt är ju fantastiskt!

Tina said...

Tar ni er en tripp till det anrika konditoriet som finns i Leksand/Dalarna, så kan ni få saffranssemlor, bland flera andra varianter som de haft i många år.
Gott är det!

Thepas said...

Hahaha, semlekatt, gud så smart! Det borde prövas med massor av andra bakverk. Semlechokladboll någon?

Ett nystan.. said...

Smart :)

Jo said...

Haha, det var den bästa Cajsa Warg jag har sett på länge! :D

Anonymous said...

Vilken perfekt idé! Har faktiskt en hel påse saffransbullar i frysen som kommer att få vikariera som semmelbas.

Erica Bessant said...

Vilken bra idé! Hade jag haft katter kvar hade jag garanterat provat!

Anna - stickande trädgårdsmästare said...

åååh, bästa idén ju! Jag tog upp den sista katten ur frysen idag och tänkte ha till kvällsfika, men blev sedan bjuden på kaka på annat håll. Nu vet jag vad jag ska göra med den lilla katten imorgon!

metamorphosis said...

Mmmmm.... det bästa av två världar - eller ja, två högtider! :)

ARGA STICKAREN said...

Verkar bäst, semlor och katter är ju bästa.

Ellinor said...

Jag har lussebullar med mandelmassa i - så jag behöver bara vispa grädde till (fast jag har bakat egna semmelbullar också).