Saturday, April 13, 2013

Prickig Pickles-tröja

Nu är den klar! Den prickiga tröjan inspirerad av Pickles Oslo-anorak. Jag har ju skrivit innan att jag tog över stafettpinnen från Maria Carlander, vilket jag är väldigt hedrad över! Det har varit väldigt roligt både att bli tillfrågad och att vara med i stafetten. 

Stafetten går till så att man väljer ett mönster eller del ur ett mönster ur Pickles mönstersamling och sedan inspireras fritt till att sticka något eget. Jag valde som sagt Oslo anorak, som jag tycker är så himla söt i modellen. Sen valde jag att göra en prickig variant med ribbade kanter, istället för slätstickad och med rätstickat ok. 

 Jag är verkligen nöjd med resultatet! Abuelita merino worsted är ett helt underbart garn, och trots att det är så mjukt och fluffigt blir det tydliga övergångar i flerfärgsstickning. Jag stickade i storlek 6-12 månader, så den är ju lite för stor för Astrid än så länge men hon verkar gilla den ändå :). Eftersom att Astrid växer så det knakar lär den vara lagom tidigare än vid 6 månader, hon har redan börjat ha 62cl kläderna trots att hon bara är sex veckor!

För stora kläder funkar fint att sprattla i! Jag gillar verkligen mönstret till Oslo anorak och är sugen på att sticka en till i ursprungsmodellen. Gillar särskilt den fina lite toppiga luvan och att tröjan har förkortade varv i ryggen så att den går ner lite över rumpan. 

Garn: Abuelita merino worsted i färgerna ubleket och koks. Knapparna kommer från PetraO:s nyöppnade butik Magasin Duett.
Mönster: Oslo anorak
Stickor: 5 och 6mm (jag stickar flerfärgsstickning mycket hårdare än slätstickat, ursprungsmönstret rekommenderar 5mm).

28 comments:

Ina said...

Helt ljuvlig, mycket snyggare än originalet! Blir sugen på att görs en sånn till mig själv.

PetraO said...

Fantastiskt söt - både tröjan och Astrid!

Marihøna said...

Den var skikkelig stilig! Første gang innom bloggen din, veldig mye fint :)

Anna Martina said...

Wow, så fin den blev! Astrid verkar vara nöjd i den också!

Anonymous said...

Så söt!

Har själv stickat den tröjan till min lilla skatt här hemma. Älskar också dom där korta varven för längden bak, så det kommer nog bli fler varianter av det mönstret här hemma :) Å nu fick jag ju inspiration för en prickig :D

Tackar!

JoannaA

Stinemorღ said...

Så fin! Denne varianten likte jeg veldig godt :)
Så søt :)

Anonymous said...

Kjempefin!! Ser hun har en slags hoftepute - det har min lille også :) Den ser jo ganske tynn og grei ut, i Norge får vi noen kjempetykke og klumpete saker med masse borrelåser...

Veronica A. said...

Kjempefin! Så moro at du fikk stafettpinnen, da fikk jeg nemlig oppdage bloggen din:) Digger anorakken din! Jeg har strikka en selv og den er mye brukt.
Så søt jenta di er! Jeg kunne ikke unngå å legge merke til at hun har på seg hoftepute. Det hadde begge jentene mine ( i 4 og 3 måneder) også. Det kommer til å gå bra!

Saras pyssel said...

Mycket fin! Jag tycker också att din prickiga variant är finare än originalet! I alla fall lite roligare. :-)

Monstermønster said...

Kjempefin! Og moro å følge stafetten videre!

Anonymous said...

Kjempe fin :) Sånn vil jeg også lage!!

Manduzana stickar said...

Den blev helt galet snygg!

Dödergök said...

Så otroligt fin! Är så imponerad över hur du har fått till prickarna i raglanminskningarna. Ursnyggt!

disa said...

Fantastiskt fin!! Och lilla Astrid är så söt i den! =)

Siddis back home said...

så flott den var, nydelig baby du har ! :-)

Clara said...

Tack allihopa för fina kommentarer!

Anonym och Veronica: Astrid har faktiskt precis blivit av med sin höftskena! Väldigt skönt, även om det ändå var hyffsat smidig. Hennes hette frejkakudde, ser de annorlunda ut i Norge?

Dödergök: Tack! Jag freestylade allteftersom, men fick sticka om när det blev fel :). Ska skriva lite sen om hur jag gjort, men har tyvärr inget mönster på det.

Yarn-Madness said...

Men jösses vad fin den blev! Perfekt för coola Astrid! :D

Ellinor said...

Åh, så fin tröja, och så bra den passar Astrid!

maria carlander said...

Så himla fin den blev! Jag gillar verkligen dina förändringar -tycker också att den blev finare än originalet :)
grymt!

Anonymous said...

Så fin och passade så bra på Er dotter. Du är så duktig.

Helena said...

Mycket trevlig tröja!

Anonymous said...

Den heter Frejkas pute i Norge også - men den er ganske tykk (hvertfall den vi fikk på Ullevål sykehus i Oslo - noen sykehus bruker en tynnere variant tror jeg).

metamorphosis said...

Sicken fin tröja på fin unge - och ja, även jag gillar din prickga variant bättre än orginalet! :)

...och just tröjor/koftor med huva är ju bara så smidigt när man har ett buret barn för att snabbt och enkelt slippa blåst i ansiktet och drag och kyla i nacken!

EA said...

Sånn ser den norske Frejkaputen ut: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/5618_10151513169346023_828971713_n.jpg

Ganske misunnelig på dere svensker som har den lille puta!

Maaike Roozenburg said...

Dear Clara Stickar,

I really love love(!) this beautiful gardigan! But I unfortunately can not understand you language... My name is Maaike Roozenburg and I live in Amsterdam. I work as a designer and 6 months pagnant now and would love to knit your design! Is there any chance you have the instructions/maunual in englisch to?
Please please let me know!
al the best,
Maaike

Clara said...

Maaike: I'm really sorry, but I don't have time at the moment with a small baby. But I am planning on translating it in the future, even though I don't really have a patter. I'ts more of "I did kinda like this...". Perhaps the picture in the swedish post about how I did will help you a bit?

carina said...

Hej snygg tröja försöker mig också på att sticka oslo anorakken men förstår inte riktigt hur jag ska sticka dit armarna har du nått tips på vad dom menar i mönstret?

Med vänlig hälsning Carina

Unknown said...

Så HIMLA FIN!! Du får hemskt gärna skriva hur du gjorde den eftersom den är mycket finare än originalet.
F.ö vill jag tacka för en väldigt inspirerande blogg :)