Thursday, April 2, 2015

Damejakke Loppa

Min damejakke Loppa blev klar i slutet av februari, men som så ofta med projekt jag gör så behövde den ligga till sig en månad precis när den kommit av stickorna. Det är som att jag stickar in så mycket förhoppning i tröjan, så mycket "åh det här kommer bli så BRA" att det är omöjligt för den färdiga tröjan att faktiskt leva upp till det. Så det får ligga till sig en månad eller två och oftast tycker jag sen att det är ju faktiskt en superfin kofta det där! Ibland tycker jag fortfarande inte det, så är det tex med min Vitamin D. Den är superfin, men varje gång jag tar på mig den känns det fel. 

Åter till Loppan, den är jag nu verkligen nöjd med! Mönstret har Pinneguri gjort och det hittas här
Min stickfasthet var pyttelite off, vilket resulterade i en superstor rygg. Det upptäckte jag dock ganska snart efter att jag tagit av för ärmarna så jag kunde repa upp en bit och gjorde färre ökningar i slutet av oket. Nu sitter den perfekt! 


Garnet är Chickadee från Quince and co. Den grå färgen heter Iceland och är i mina ögon en helt perfekt grå. De andra färgerna har jag färgat själv, med en annan Loppejakke som inspiration. Oerhört roligt och jag är så nöjd med resultatet! 

 Bilderna har skickliga Malin tagit i Palmhuset, älskar speglingen i vattnet.


Är också nöjd med mitt försök att se (hyffsat) allvarlig ut på bild! Eller ja, inte le stort i alla fall.
Det är så lätt att le på bilder, att se allvarlig ut är MYCKET svårare. Delvis för att vi är så ovana vid att se allvarliga kvinnor på bild att vi direkt tycker att hon ser arg eller sur ut och så sitter det liksom i ryggmärgen att se glad ut.

18 comments:

med nål och tråd said...

Den är ju HUR fin som helst!

med nål och tråd said...

Den är ju HUR fin som helst!

Löpmaskan said...

O så fin! Jag känner igen mig i det där att plaggen behöver tid innan en så att säga kan anknyta till dem. Jag har gått igenom den proceduren med min Pretty-kofta - som nu både har använts och blivit en favorit! Ska fotograferas i påsk är det tänkt.

Dödergök said...

Den blev så bra! Perfekta färger tillsammans. Nu blev jag peppad på att sticka klart min Nancy!

Lilla07an said...

Jag sitter i soffan med de två mellersta barnen och läser via mobilen. Dem ooooar och aaaar till din kofta. Den är verkligen superfin! Melissa 4 år säger att hon tänker göra en likadan när hon blir stor fast med en regnbåge på ;) . Ha det gott å glad påsk till er!

elisesophie said...

Så fin den ble! Sitter som et skudd:)

Tyg och otyg said...

Den ska du verkligen vara nöjd med, jättefin! Extra kul att du färgat själv! Och fina bilder också.

Anonymous said...

Tjusig! Både du och koftan. :-)

Anonymous said...

Jag känner igen mig. Blir ofta nöjd med saker jag stickar men de känns alltid fel på så det slutar alltid med att jag ger bort dem. Undantaget raggsockar.
/Helena, tidigare okänd bloggläsare

Sharon said...

Beautiful sweater and happy colours!

Anonymous said...

Supersnygg kofta. Jag har fastnat i sjalträsket och vågar som inte riktigt ge mig på en kofta eller tröja... Det känns som för stora projekt för mig. Har garn till säkert 5-6 st men våga börja? Sen blev bilderna jättefina tycker jag, du ser absolut trevlig ut!

Malin said...

Alltså koftan är helt fantastisk och bilderna är u n d e r b a r a!

Maja said...

Vakker kofte, flotte farger du har ordnet selv:)

Josefin said...

Wow! Du imponerar mig. Den är helt perfekt! Älskar färgerna och mönstret. Och den ger mig inspiration att fortsätta öva på flerfärgsstickning som jag så gärna vill bli grym på ��

emma said...

Fantastiskt fin kofta!
...och sant det du skrev om att att inte le eller garva på kort. Har inte tänkt på det på det viset, men det ligger nog mycket i det.

to vrange said...

Den er altså så superfin! (Og det kommer fra en som absolutt ikke liker rosa, sånn egentlig.) Elsker den gule der, helt perfekt.

Lova said...

Jag har redan skrivit att den är superfin på insta men det tål att upprepas - älskar den!

Manduzana stickar said...

Så sjukt snygg kofta! Du har verkligen färgat fina färger!
PS. Älskar din pricka klänning också.