Thursday, November 3, 2016

Mössan Skiff - den perfekta flätmössan


November är här nu och nästan alla löv har fallit från träden. Jag mådde lite bättre igår och orkade ta med mig kameran ut för att fotografera lite stickat när det fortfarande är sådär höstfint.

Den här mössan heter Skiff och kommer från Brooklyn Tweed. Jag fastnade inte alls för den först, men så fick jag se den här versionen och såg mössans storhet. Det är ju den perfekta stora gosiga flätmössan! Sen läste jag i andra stickares anteckningar att den verkligen skulle bli STOR så jag gick ner en hel del i stickstorlek för jag vill ju fortfarande att den ska passa på huvudet liksom. Så istället för stickor 5mm valde jag 3.75 (men jag stickar löst, så kanske 4 eller 4.25 för någon med vanlig stickfasthet). Nu sitter den perfekt på mitt huvud. 

Garnet är Cascade 220 wool som jag fick över från min Migration Cardigan. 136g väger den inkl garnbollen. Nu kan vintern komma, jag är redo!

6 comments:

Dödergök said...

Så fina bilder!

Tyg och otyg said...

Jättefina foton, som vanligt! Och jag är också lite sugen på den mössan. Håller med om att den där bilden med tröjan, Skiff och Herringbone cowl (som jag också snart måste ta mig samman och sticka, har haft den bland mina favoriter i flera år nu!) var inspirerande!

Anonymous said...

Dina inlägg är ofta förödande inspirerande ;), skulle liksom inte komma på fler saker jag "behöver" just nu, men den här mössan ser verkligen jättefin ut, speciellt på dina foton.

Linnéa said...

Åh vilken fin mössa!!

Brita said...

...fint som vanligt :) ...

LisaM said...

Så flotte plagg du har strikket! Og veldig fine høstbilder.