Thursday, November 10, 2016

Selbuvotter

Rätt så ofta får jag sug efter att sticka något riktigt klassiskt. Det är något med de där gamla mönstren som är så tilltalande och vackert! Och lite tryggt på något sätt. Så jag stickade mig ett par riktigt klassiska norska selbuvantar. 

Jag googlade runt lite efter mönster och hittade det här mönstret på Pinterest, dock utan att kunna hitta källan till mönstret. Sen tog jag delar av mönstret och placerade in i min vanliga mall för vantar och anpassade mönstret så att det skulle passa. Efter att ha stickat många par vantar har jag fastnat för en viss modell på tumkil mm.

Om någon annan vill sticka dem så delar jag med mig av det anpassade mönstret. Jag vill vara tydlig med att det inte är min design utan jag har bara tagit ett befintligt mönster och anpassat det, men eftersom den andra bilden är spridd på internet utan att jag kan hitta källan så hoppas jag att det är okej. Det här är ju inte heller teststickat och om jag minns rätt stickade jag längre resår än vad som finns med i diagrammet, men ni förstår nog att jag inte tar något ansvar för det :). Jag kommer heller inte svara på frågor om vanten, delar bara med mig av diagrammet jag gjorde ifall någon annan tycker att det är lika fint mönster som jag tyckte när jag hittade det! 


9 comments:

Jennie said...

De är verkligen superfina! Tack för att du delar med dig av diagrammen! :)

Brita said...

...länge sedan jag stickade vantar men blev riktigt sugen på det nu...

Cia said...

"Men det ser ju ut precis som i Vantar för alla..." hann jag tänka innan jag insåg vilken blogg jag läste. Ser superfina ut, gillar verkligen repetativa mönster. Fint!

Annika said...

Å, så fina!

Linnéa said...

Så fina!!

Anonymous said...

Hei! så fine!
Takk for at du deler.
Kunne jeg spurt om hvilket program du har brukt når du har tegnet diagrammet?

Stylinchen said...

Love this,
I hope one day I am able to Knit something like this.

Manduzana stickar said...

Så fina! Det är verkligen något särskilt med klassiska mönster.

blog said...

Hittade den här
https://www.ravelry.com/patterns/library/a-variation-on-the-traditional-norwegian-selbu-mitten

Står ingen designer, utan det är nog bara ytterligare en variation =)