Thursday, June 27, 2019

Pärlor och lava

För ett tag sen när jag rensade hemma så hittade jag dels ett pärlhalsband i Astrids utklädningslåda och ett pärlarmband i mina gömmor. Jag tog med dem till min silversmideslärare som testade dem genom att dra pärlorna mot tänderna och konstaterade att de var äkta. Kul! Båda dessa var dock rätt tantiga så jag började fundera på vad jag kunde göra med dom som var mindre tantigt. 

Det slutade med att jag istället köpte mer pärlor, vet inte riktigt hur det gick till? Men jag var på Stenmässan vid valhalla för några månader sen och eftersom jag redan funderat så mycket på pärlor så hade jag plötsligt köpt lite mer. Jag gillar pärlor som är oregelbundna i formen, det känns roligare och mindre tantigt än helt runda. Pärlor är ju lätt tantigt, Coco Chanel eller Jackie Kennedy är de jag får upp i huvudet när jag tänker på pärlor. Och även om de var väldigt stilsäkra så är de inte direkt mina stilförebilder.

Så det blev två stycken armband med en kombination av pärlor och lavastenspärlor uppträdda på pärlsilke. Tillsammans med låsen (som jag förstås gjort i silversmidet) tycker jag att det blev väldigt fint! Hålen i lavapärlorna var lite större än i de äkta pärlorna så det gick inte att knyta knutar på pärlsilket till dom, men det behövs ju å andra sidan inte lika mycket eftersom de inte är lika känsliga. Att trä pärlor på pärlsilke och knyta knutar visade sig vara väldigt rogivande, jag är helt klart sugen på att göra fler!

1 comment:

Alicia Sivert said...

Så bautasnyggt! Jag har aldrig förstått hur man bär upp pärlor om man inte är en Coco, men detta är ju svaret!