Tuesday, October 6, 2020

Vilken färg?


Jag hävdar att den här jackan är orange, men ALLA andra jag frågat säger att den är gul. Så jag antar att jag får ge mig... Har alltså sytt en gul Leonard men min plan var att sy en orange. Oavsett vad man ska kalla färgen är jag i alla fall väldigt nöjd! 

Mönstret är Leonard från Republique du Chiffon, tror att detta är min fjärde? Jag tycker så mycket om den här modellen på kappa! Känner mig cool, snygg och bekväm. Ibland känns det som att jag ber om ursäkt för att jag syr samma modell flera gånger, som att det skulle vara tråkigt på något sätt? Det tycker jag inte att det är! Att sy samma modell flera gånger är för mig ett bevis på att jag hittat rätt. 

Tyget kommer från Linnehem och heter mörk senap (ja jag får ge mig, det är väl senapsgult). 245g/m2.

Fodertyget kommer från Gårda textil och är ett kappfoder i viskos. Inser att det inte syns alls på bilderna men det är i alla fall mörkgrönt. Knapparna är från Knapp Carlssons.

Jag gillar min höstkappa! Ser fram emot lite kyligare väder så att jag kan få använda den. 

4 comments:

Amarga said...

Underbar kappa- och fin färg! Jag skulle kalla den saffran!

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Åh, jag skulle också vilja hitta en trivsam och fin kappmodell. Och det är inget fel med att sy samma modell flera gånger. Jag vet inte hur många klänningar jag har i samma modell :).

Efwa - Medea said...

Underbar oavsett vad du kallar färgen!

Lappedamen said...

Fargen er superfin, men den er da ikke gul. Uansett - veldig fin farge og super modell. Syr du samme mønster flere ganger, er du trygg på at du har funnet en favoritt. Gøy.