Saturday, December 4, 2021

Det stora inläggget med presenttips till stickaren eller personen som syr

Eftersom jag är en person som älskar att ge presenter (och att få, men att ge är nästan bättre) så tänkte jag att det var kul att sätta ihop en lista med presenter som passar stickare och sy-folk. Ingenting är sponsrat/affiliate utan enbart för att jag tycker att det är kul att göra ett sånt här inlägg. 

TILL STICKAREN


Prenumeration på en tidning! De bästa enligt mig är Making magazine, PomPom, Fibre Mood och Laine. De är dock rätt pricey så även ett enskild nummer kan vara en bra present! 
Mer budgetvänliga är tex Stickat och Sånt, Novita och Enkla maskor. 


Boken Mina stickade projekt av Erika Åberg är så himla fin! Fungerar både som kom-ihåg-bok med anteckningar för alla projekt plus som inspirationsdagbok. Disclaimer: jag fick den här boken i recensionsexemplar men jag tycker på riktigt att den är toppen. Finns där böcker finns, tex Bokus


Det är med stickmarkörer som med strumpor: de försvinner. Vet inte hur det går till men det bara är så. Med jämna mellanrum behöver alla stickare köpa nya och alltså är det en perfekt present. De här från Elk market metal är superlyxiga varianter i äkta silver men det finns en uppsjö i olika prisklasser på olika ställen. 

Wrist ruler är ett armband med både inches och centimeter = perfekt för stickaren som gärna har med sig sin stickning. I love handles är orginalet och i Sverige finns flera återförsäljare (finns en lista på deras hemsida). Bla Fru Valborg som jag såg har rea just nu! Det kan hända att jag precis klickade hem ett till mig själv i julklapp från mig själv. Farligt att göra en sånhär lista ju! 

Projektväskor går inte att få för många av! Även här finns det en uppsjö av olika varianter men jag vill tipsa om dessa URFINA från Yael and the bags. Hon säljer bara i liten skala på Instagram dock så här blir det att skicka dm för den som vill beställa. 

Här är en mindre variant av projektväska, kanske framförallt för tillbehör.  Alltså insidan är som en fisk! Det är för bra. Kommer från Don Fisher och finns på flera olika ställen, bla Makeri14

Fina lite lyxiga måttband är en bra present! Dessa kommer från Cocoknits och säljs bla hos 60 Garner nord

Den här hittade jag när jag höll på med listan, men hur fin? Och praktisk! Jag älskar allt som underlättar organisering och den här verkar ju toppen. Heter Tillbehörsrulle (lustigt namn), kommer från CocoKnits och säljs bla hos Garnr.

Allt som kommer i extra fina fodral är ju najs! De här nålarna kommer från Sajou och säljs bla hos Garnr
Hemma hos mig har jag sett till att det finns bra stickbelysning på många ställen men ibland är jag hemma hos icke-stickare som saknar bra belysning. Så jag har köpt mig en nacklampa och det funkar toppen! Den är även bra i bilen. Finns olika varianter, just denna kommer från Hobbii

Stickböcker är perfekt att ge bort i present! Det finns hur många fina som helst men mitt urval blir såna som jag själv inte äger men vill ha (dvs tips till alla jag känner som ev vill ge mig en julklapp). 

TILL PERSONEN SOM SYR

Sprätta är ju det tråkigaste som finns men det måste göras ibland. Och det går faktiskt lättare med en sånhär fin och vass sprättare! Jag har själv en sån här och den är fantastisk. Finns hos danska MeterMeter.

Jag är en sucker för fina lappar att sätta i plagg och Kylie and the machine gör de allra bästa. Mina favoriter är i serien The sweary sewist men det finns snällare varianter också :). Finns bla hos MeterMeter

Bra saxar behöver både stickerskan och den som syr. Den här fina kommer från Merchant and mills, men annars är Fiskars ett av mina favoritmärken. Vill man riktigt lyxa till det så köp en fullstor skräddarsax från Kai Pro! 


Riktigt bra nålar är något alla som syr behöver. De här är mina favoriter med glashuvud (då kan man strycka över dom utan att de smälter). Kommer från Merchant and mills men finns att köpa på flera olika ställen.Vad är det här för konstig pryl kanske ni undrar? Jo en skitsmart knapphålsmätare! En sånhär önskar jag mig verkligen. Finns på flera ställen, bla Symaskinsexperten

En fin nåldyna är alltid bra att ha och i mitt tycke finns det använding för flera. Det finns praktiska magnetiska, smarta man har på armen och så finns det såna här mer opraktiska men ljuvliga som det här huvudet. Skulle älska att ha en sån här när jag syr! 


Presskuddar är oumbärliga för att kunna pressa axelsömmar och andra mer svårtåtkomliga ställen på plagg. På bilden är mina egna men bla Prym säljer sina varianter. 


När vi är inne på att pressa sömmar så står en Tailors clapper på min önskelista. Jag tror att det heter Kantpress eller presshäst på svenska. Används för att komma åt att presssa kragar mm och också för att kunna pressa ner sömmar efter pressning med strykjärn så att de blir extra krispiga (tror aldrig jag skrivit ordet pressa så här många gåner tidigare). Med syböckerna kör jag samma urval som med stickböckerna, dvs böcker jag inte äger men gärna vill ha. Tips till personer i min närhet alltså :)

Om ni har läst hela vägen dit och undrar varför det inte finns garn eller tyg på listan så är det pga att det är skitsvårt att ge rätt sorts garn/tyg! Om du är sambo med en person som hantverkar så har du kanske koll på personens favoritgarn (annars är tipset att gå och kolla i personens stash) och då är det lättare. 
   Annars är presentkort inte alls fel! Jag skulle tex bli asglad av ett presentkort på någon av mina favoritaffärer. Presentkort kan ju kännas lite tråkigt annars men just när det gäller garn eller tyg så tycker jag att det går utmärkt! Särskilt om du tar dig tiden att ta reda på vilka affärer personen du ska ge present till gillar bäst. Eller varför inte planera in en utflykt tillsammans till just den affären! Inkl lunch/medhavd picknick tillsammans. 

7 comments:

Dödergök said...

Vilket matnyttigt inlägg! Så mycket fint och praktiska saker.

TantHannaStickar said...

Super bra tips!

Clara said...

Åh vad kul att höra!

Anna said...

Tack för många och bra tips!

Annelie said...

Underbar lista!

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom för att få tillbaka honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag gett ett löfte att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Kärleksbesvärjelser
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
4) Äktenskapsbesvärjelser
5) Graviditetsbesvärjelse
6) Uppbrottstrollformler
7) Dödsbesvärjelse
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Unknown said...

Jag lovar att dela detta vittnesbörd över hela världen när min pojkvän återvänder till mig, jag heter Lora Milan och jag vill tacka Dr Isikolo för att han gav glädje och lycka till mitt förhållande och min familj. Jag vill informera er alla om att det finns en trollformel som är verklig och äkta. Jag trodde aldrig på någon av de här sakerna förrän jag förlorade min pojkvän, jag behövde hjälp tills jag hittade Dr Isikolo som en trollformel, och han kastade en kärleksförtrollning för mig, och han försäkrade mig att jag kommer att få tillbaka min pojkvän om två dagar fyra dagar senare ringde min telefon, och så chockerande nog var det min pojkvän som inte har ringt mig på de senaste 3 åren, och bad om ursäkt för hjärtekrossningen och berättade att han är redo att vara min ryggrad tills resten av hans liv med mig. Dr Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Allt tack går till Dr Isikolo för det överdrivna arbete han har gjort för mig. Nedan är e-postadressen om du är i någon situation du genomgår ett hjärtkross, och jag försäkrar dig att som han har gjort min, kommer han definitivt att hjälpa dig också. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196