Sunday, February 20, 2022

Shelby

För ett tag sen fick jag lust att sy något nytt. Jag visste inte exakt vad, men vi var hemma med corona alla tre och jag var rastlös. Surfade runt planlöst och hittade Shelby från True Bias, en klassiker i sömnadsvärlden som jag inte fastnat för förrän nu. Den har ju en tydlig 90-tals känsla och innan har jag nog inte varit redo för 90-talet. Men nu bestämde jag mig för att testa! 

Tyget är köpt på en super-rea hos Ohlsons tyger för något år sen, de sålde ut viskostyger otroligt billigt så jag köpte på mig några meter. Tänkte att det skulle bli bra för bärbara toiler. 

Jag låg mellan 12 och 14 enligt storlekstabellen men eftersom jag är allergisk mot för små plagg så körde jag på 14. Den enda ändringen jag gjorde var att jag kortade midjan 5cm. Borde flyttat upp ringningen något också, det ska jag göra till nästa gång. Om man kollar noga på bilden så syns min beiga bh.

Det var kul med en mer figurnära klänning eftersom jag annars syr väldigt lösa och rymliga klänningar. Jag måste säga att jag nog ändå föredrar de lösare ur bekvämlighetssynpunkt, men den här är ändå tillräckligt lös för att jag kommer använda den. 

Vanligtvis föredrar jag holkärm eftersom jag tycker att det ger mer rörelsefrihet (tror inte att någon missat att bekvämlighet och rörelsefrihet är A och O för mig) men jag tycker ändå att denna är tillräckligt skön. Kanske beror det på att den är lite stor eller så är det för att mönstret är skickligt utformat. 

Saker jag däremot inte gillade är att det är en lös infodring på insidan längs hela fronten (och bak i nacken). Jag gillar inte när de är lösa, vill att allt ska sitta fast! Så jag sydde ner den framtill, men då blev det att sömmarna inte stämmer med knappslån. Detta måste jag klura på om jag ska sy den igen!

1 comment:

Annie said...

Jag tycker den blev jättefin, och du klär väldigt bra i den :D!